Απλοί τρόποι για να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας.

Απλοί τρόποι για να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας.

 

O τρόπος που ζούμε και η καθημερινότητα που είναι φορτωμένη με υποχρεώσεις επηρεάζει τα επίπεδα άγχους. Το άγχος επηρεάζει το σώμα, το δέρμα σας και κυρίως την ψυχική σας υγεία. Για να χαλαρώσετε από αυτές τις αγχωτικές στιγμές είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο κάθε μέρα για ηρεμία και χαλάρωση. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να αποσυμπιέσετε το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας από το στρες.

Παρόλο που είναι σωστό να παρακολουθείτε τις ειδήσεις, δεν είναι υγιές να το κάνετε 24 ώρες το 24ωρο. Ένας τρόπος να αποσυμπιέσετε το μυαλό σας είναι να βρείτε ένα χόμπι. Κάνοντας κάτι που σας αρέσει θα αποσπάσετε τον εαυτό σας από την τρέλα και αυτό βοηθά στη μείωση των επιπέδων άγχους σας. Δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ζωγραφίσετε ή ακόμα και να κάνετε έργα DIY.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να μειώσετε το στρες είναι να παραμείνετε δραστήριοι. Η καθημερινή άσκηση θα σας δημιουργήσει καλύτερη διάθεση, για αυτό προγραμματίστε μια προπόνηση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αν δεν θέλετε να γραφτείτε σε γυμναστήριο μπορείτε πάντα να ασκηθείτε στο σπίτι ή να κάνετε τζόκινγκ γύρω από τη γειτονιά σας.

Το να κλείνετε τα μάτια σας, είναι ένας εύκολος τρόπος για την ανακούφιση του στρες. Ένας καλός ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να είστε λιγότερο ανήσυχοι και να αντιμετωπίσετε το άγχος καλύτερα όλη την ημέρα. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε το με μια μάσκα ματιών για να αποκοιμηθείτε ευκολότερα.

Για να ξε-αγχώσετε το σώμα σας, δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο. Ένα ζεστό μπάνιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών σας, άρα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ πιο γρήγορα. Για απόλυτη χαλάρωση, χρησιμοποιήστε προϊόντα με αρώματα χαλαρωτικά που θα σας κάνουν να αισθάνεστε ανανεωμένοι.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, συνιστώ ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε μια συσκευή διάχυσης αρωμάτων και να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια λεβάντας, ευκαλύπτου ή δενδρολίβανου. Η καταπραϋντική μυρωδιά των αιθέριων ελαίων ηρεμεί τα νεύρα του σώματός σας και του πνεύματος και κάνει το σπίτι σας να μυρίζει καταπληκτικά!

Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αναζητήσετε ανθυγιεινά τρόφιμα όπως το πρόχειρο φαγητό, αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα μετά. Η θρέψη του σώματός σας με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως φρούτα, ξηροί καρποί ή λαχανικά θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις ορμόνες του στρες. Επιπλέον, η ενσωμάτωση πιο υγιεινών τροφίμων στη διατροφή σας διατηρεί το δέρμα σας νέο και υγιές!

Όταν δεν διαχειρίζεστε καλά το άγχος σας, συνήθως εμφανίζεται στο δέρμα σας. Εάν είστε αγχωμένοι, θα παρατηρήσετε περισσότερες εξάρσεις στο δέρμα. Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ήρεμο ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι σημαντικό να παραμείνετε συνεπείς με τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας. Η μάσκες ομορφιάς πριν το ύπνο, μερικές φορές την εβδομάδα είναι η τέλεια λύση για την διόρθωση του δέρματος σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με μια θρεπτική μάσκα το βράδυ, θα ξυπνήσετε με μια πιο ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε ένα μασάζ προσώπου για να αυξήσετε τη ροή του αίματος στο δέρμα. Δεν γνωρίζετε τεχνικές μασάζ προσώπου; Μην ανησυχείτε, ένα ρολό προσώπου είναι εύκολο στη χρήση για να αυξήσετε την κυκλοφορία αίματος του δέρματος.

Το άγχος μπορεί να είναι καθημερινό κομμάτι της ζωής μας, αλλά προσπαθήστε να μην το αφήσετε να σας κυριαρχήσει. Θυμηθείτε να αντιμετωπίζετε τα θέματα της καθημερινότητας με αισιοδοξία!

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο