Στηρίζουμε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων “Takis Shelter” στην Ιεράπετρα Κρήτης

Ο Θεόκλητος Προεστάκης, επίσης γνωστός ως Τάκης, έχει γίνει φύλακας άγγελος για τον τοπικό πληθυσμό σκύλων στην Κρήτη. Ήταν κάποτε DJ αλλά εγκατέλειψε το επάγγελμα του για να ξεκινήσει ένα καταφύγιο ζώων, με το όνομα «Takis Shelter»  ώστε να βοηθήσει τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά.
Το Takis Shelter, ιδρύθηκε το 2014 και με μοναδικό σκοπό τη διάσωση των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων ζώων της Κρήτης. Μέχρι σήμερα, ο Τάκης έχει σώσει περισσότερους από 600 σκύλους και κάνει τα πάντα για να τους φροντίσει, δουλεύοντας συνεχόμενα επί επτά ημέρες την εβδομάδα. Με έδρα την Ιεράπετρα, νότια της Κρήτης, τα διασωσμένα σκυλιά και γάτες έχουν ιδιωτικούς, κλειστούς ελαιώνες για να τρέχουν ελεύθερα, χαρούμενα και υγιή. Πάνω από 350 από τις γάτες και τα σκυλιά του καταφυγίου στειρώθηκαν παρόλο που είχαν λίγους μήνες ζωής, λόγω της ηλικίας ή της υγείας τους.
Το καταφύγιο, το οποίο έχει μέγεθος 33.000 τετραγωνικά μέτρα, έχει μηνιαία έξοδα πάνω από €6.000 σε τρόφιμα και κτηνιατρικά έξοδα. Το 98% των δωρεών προέρχεται από χώρες εκτός της Ελλάδας, καθώς οι τοπικές αρχές φέρεται να είναι απρόθυμες να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του καταφυγίου.
Δυστυχώς, με λίγους ανθρώπους τοπικά που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων γατών και σκύλων στη νότια Κρήτη που χρειάζονται διάσωση. Το καταφύγιο δεν λαμβάνει βοήθεια από τις αρχές και βασίζεται αποκλειστικά σε δωρεές.
Από το 2014, το Takis Shelter έχει φιλοξενήσει πάνω από 600 ζώα. Ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά και γάτες που αναζητούν τα παντοτινά σπίτια τους. Το Takis Shelter χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρει κατάλληλα σπίτια για τα σκυλιά αλλά και για ενημερώνει το κοινό του σε καθημερινή βάση.
Βρείτε τον στο Facebook και στο Instagram και γνωρίστε το έργο του Τάκη!