Οδηγός φροντίδας του δέρματος για γυναίκες άνω των 40

Οδηγός φροντίδας του δέρματος για γυναίκες άνω των 40

Από την ηλικία των 40 και πάνω κάτι αλλάζει στο δέρμα.
Παρατηρείστε ότι το δέρμα δεν λάμπει πλέον όπως έλαμπε και φαίνεται πιο
θαμπό και στεγνό. Τις περισσότερες φορές γύρω στα 40 εμφανίζονται και οι
πρώτες ρυτίδες μερικές φορές ακόμα και σκουρόχρωμες κηλίδες και τότε συνειδητοποιούμε ότι ήρθε η
ώρα για πιο εντατική και με έξτρα βήματα ρουτίνα ομορφιάς της πρωινής
και βραδινής μας περιποίησης.

Οι γραμμές, η ξηρότητα, οι ηλιακές κηλίδες και η απώλεια
σφριγηλότητας είναι όλα τα προβλήματα που οι γυναίκες αρχίζουν να
αντιμετωπίζουν στα 40 τους και αυτό συμβαίνει γιατί
η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων επηρεάζει άμεσα την παραγωγή κολλαγόνου, το πάχος του δέρματος και την ενυδάτωση, οπότε είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος κατά της γήρανσης και να ακολουθείται το πρόγραμμα αυτό πιστά κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Με τόσα πολλά προϊόντα αντιγήρανσης στην αγορά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε και πώς ακριβώς να δημιουργήσετε την καλύτερη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας. Κορυφαίοι δερματολόγοι προτείνουν το αντηλιακό ως το πιο σημαντικό και επίκαιρο προϊόν για να διατηρείται το δέρμα στην ηλικία των σαράντα και κάτι, υπέροχο! Φυσικά όλα τα υπόλοιπα προϊόντα όπως το κατάλληλο καθαριστικό, σέρουμ, ενυδατική κρέμα και απολεπιστικό είναι σημαντικά βήματα για να διατηρήσουμε την ομορφιά μας.
Παρακάτω, θα βρείτε έναν γρήγορο οδηγό για το τι θα χρειαστείτε όσον αφορά την επιλογή των σωστών συστατικών για το πρόσωπό σας γιατί στην ηλικία των 40 η πρόληψη - όχι μόνο η διόρθωση - θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ο στόχος σας.
 
#1. Αντιηλιακό
Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο και θα πρέπει να το φοράτε καθημερινά πριν το μακιγιάζ. Μη ξεχνάτε την περιοχή των αυτιών και του λαιμού σας. Εάν οδηγείτε, φροντίστε να προστατεύσετε και τα χέρια σας, καθώς οι ακτίνες UVA μπορούν να περάσουν το γυαλί με αποτέλεσμα να προκαλέσουν στο δέρμα σας ηλιακές κηλίδες. 
 
#2. Καθαριστικό
Στα 40 οι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση καθαριστικού που περιέχει ceramides και βιταμίνη Ε. Τα ceramides είναι λιπίδια που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας ενώ η βιταμίνη Ε θρέφει την επιδερμίδα. Πριν από τον καθαρισμό πλύνετε καλά τα χέρια σας εφαρμόζοντας το σε κυκλική κίνηση πάνω στο πρόσωπο και το λαιμό σας και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 
#3. Σέρουμ αντιγήρανσης
Θα χρειαστείτε δύο αντιγηραντικά προϊόντα έναν ορό για το πρωί που περιέχει υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά που δεσμεύουν την υγρασία και έναν ορό νύχτας που περιλαμβάνει πεπτίδια και ρετινόλη. Η ρετινόλη θα πρέπει να εφαρμόζεται τη νύχτα καθώς μπορεί να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο στον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στρώσει το σέρουμ κάτω από την ενυδατική κρέμα. Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, E, B5 κολλούν στις ελεύθερες ρίζες εμποδίζοντας να βλάψουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος ενώ τα ρετινοειδή και τα πεπτίδια διεγείρουν το κολλαγόνο και μαλακώνουν τις γραμμές.

 
#4. Ενυδατική - Αντιγηραντική κρέμα 
Για να αντιμετωπίστει το ξηρό δέρμα οι ειδικοί συνιστούν να αναζητήσετε συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση και τη διατήρηση της υγρασίας, συμπεριλαμβανομένων φυσικών ελαίων, ceramides, σπιλανθές και υαλουρονικού οξέος. Για να είναι πιο αποτελεσματική εφαρμόστε την κρέμα μετά τον αντιγηραντικό ορό. Εφαρμόστε στα μάγουλα, το μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη σας και μετά κάντε μασάζ με κυκλική ανοδική κίνηση τόσο το πρωί όσο και το βράδυ με την αντίστοιχη κρέμα νύχτας. 
 
 
#5. Απολέπιση
Τα οξέα φρούτων στα απολεπιστικά βοηθούν στην απομάκρυνση των στρωμάτων των νεκρών κυττάρων του δέρματος και συμβάλουν στην αναγέννηση των κυττάρων, στους καθαρούς πόρους και τη μείωση της μελανίνης. Αναζητήστε λέξεις όπως γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ στην ετικέτα. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα προσέξτε να μην το παρακάνετε, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να στερήσει από το δέρμα τα λιπαρά οξέα που προστατεύουν το φράγμα του δέρματος.
 
 
#6. Προϊόντα περιποίησης για την περιοχή του λαιμού
Αναζητήστε στοχευμένα προϊόντα για την περιοχή του λαιμού με συστατικά όπως τετραπεπτίδια για την προώθηση του σχηματισμού κολλαγόνου, αντιοξειδωτικό εκχύλισμα φυκιών για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, γλυκοζαμίνη για την τόνωση του υαλουρονικού οξέος και της ενυδάτωσης και τη μείωση των ρυτίδων, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να προσθέσετε υγρασία.
Εφαρμόστε πρωί και βράδυ έως ότου το προϊόν διανεμηθεί και απορροφηθεί ομοιόμορφα. Οι κρέμες που είναι ιδανικές για τον λαιμό τείνουν να είναι παχύτερες από τις παραδοσιακές ενυδατικές κρέμες οπότε αφήστε περισσότερο χρόνο για να απορροφηθούν και στη συνέχεια εφαρμόστε το αντηλιακό σας.
 
 
#7. Κρέμα ματιών
Αναζητήστε συστατικά όπως η καφεΐνη για να μειώσετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, υαλουρονικό οξύ, αργινίνη, αυξητικούς παράγοντες και ρετινόλη για να γεμίσετε τις λεπτές γραμμές και να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού δύο φορές την ημέρα πρωί βράδυ και κάντε μασάζ από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι το πόδι της χήνας.
Και να θυμάστε αυτό που είπαμε στην ηλικία των 40 η πρόληψη, όχι μόνο η διόρθωση, θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ο στόχος σας.

 

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο