Οι 9 κανόνες της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς!

Οι 9 κανόνες της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς!

 Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μας ζητάνε συμβουλές για το ποια είναι η σωστή σειρά που εφαρμόζονται οι κρέμες για την επιδερμίδα. Τι βάζουμε άραγε πρώτα; Το σέρουμ ή το τόνερ και το λάδι πότε μπαίνει; Πριν ή μετά την ενυδατική; Και τι γίνεται με τις μάσκες; Για να μην πούμε για τη ρετινόλη!

Αν δεν τα εφαρμόσουμε στην επιδερμίδα μας με την σωστή σειρά ή αν δεν βάλουμε την κατάλληλη ενυδατική ή το σωστό τόνερ για τον τύπο της επιδερμίδα μας, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν ή δεν θα είναι αποτελεσματικά ή ακόμα χειρότερα θα προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό στο δέρμα μας.
Παρακάτω θα δείτε την σωστή σειρά εφαρμογής των δερμοκαλλυντικών.
Ας αρχίσουμε!

Κάθε πρωί εφαρμόζουμε με σειρά, το καθαριστικό, το τόνερ, το σέρουμ, την κρέμα ματιών, την θεραπεία για σημάδια, την ενυδατική, το λάδι προσώπου και τέλος δεν ξεχνάμε την αντηλιακή.
Ενώ το βράδυ ξεκινάμε πάλι με το καθαριστικό και συνεχίζουμε με το τόνερ, το σέρουμ την κρέμα ματιών, τη θεραπεία για τα σημάδια, την ρετινόλη και το λάδι προσώπου.



Βήμα 1.
Απομακρύνεται πολύ καλά κάθε ίχνος make up από την επιδερμίδα σας, πριν βάλετε το καθαριστικό προϊόν.
Μετά το ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιήστε καθαριστικό τζελ, αν έχετε ακμή προτιμήστε ένα ήπιο με κρεμώδη υφή. Αυτό το βήμα πρέπει να σας γίνει απαραίτητη συνήθεια στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς!!!



Βήμα 2.
Ας προχωρήσουμε στο τόνερ, παλιότερα είχαν βάση το οινόπνευμα και το μόνο που έκαναν ήταν να ερεθίζουν το δέρμα, σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει και τα τόνερ είναι γεμάτα ήπια, ενυδατικά συστατικά που δροσίζουν την επιδερμίδα και προετοιμάζουν το δέρμα για να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά από τα καλλυντικά που θα ακολουθήσουν.
Δεν προσπερνάμε ποτέ μα ποτέ αυτό το βήμα!
Εάν έχετε ακμή ψάξτε για τόνερ που έχουν ΒΗΑ (βήτα υδροξύ οξύ, όπως το σαλικυλικό οξύ) ή ΑΗΑ (άλφα υδροξύ οξύ, όπως γλυκολικό οξύ ή γαλακτικό οξύ), το οποίο λειτουργεί για να ξεκλειδώσει τους πόρους, να αποτρέψει τα ξεσπάσματα και να διαλύσει τα σπυράκια με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε ξηρό δέρμα ή λιπαρό ή ευαίσθητο, θα επιλέξετε τόνερ κατάλληλο για το τύπο της δική σας επιδερμίδας.
 


Βήμα 3.
Αχ αυτά τα σέρουμ! Τα έχετε δει, πιθανότατα έχετε αγοράσει μερικά αλλά δεν είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι τι να τα κάνετε και δεν είστε οι μόνοι.
Οι οροί είναι ουσιαστικά σφηνάκια, (δεν τα πίνουμε αλλά τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας) από εξαιρετικά συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν πραγματικά την υγεία της επιδερμίδα μας μόλις τα εφαρμόσουμε. 
Για το πρωί λοιπόν διαλέξτε ένα σέρουμ γεμάτο βιταμίνη C, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τη φλεγμονή και τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα φωτίζει το δέρμα. Είναι πραγματικά το MVP των συστατικών περιποίησης του δέρματος, αλλά είναι επίσης δυνατό οπότε, εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε το με σύνεση.
Το βράδυ επιλέξτε έναν ορό γεμάτο με υαλουρονικό οξύ, ώστε να γεμίσει το δέρμα σας και να το διατηρήσει ενυδατωμένο ενώ κοιμάστε.
Βήμα 4.
Φτάσαμε κιόλας στο τέταρτο βήμα! Δεν είναι άλλο από την εφαρμογή της κρέμας ματιών η οποία είναι πιο ελαφριάς υφής από την ενυδατική προσώπου, οπότε φροντίστε να την βάλετε πριν την ενυδατική κρέμα και το λάδι. Ο βασικός κανόνας κατά την εφαρμογή της περιποίησης της επιδερμίδας είναι η εφαρμογή πρώτα των καλλυντικών με ελαφριά υφή και μετά με την πιο συμπυκνωμένη, καθώς τα ελαφριάς υφής προϊόντα δεν μπορούν να διεισδύσουν σε πλουσιότερης υφής προϊόντα. 
Το πρωί λοιπόν χρησιμοποιείστε μια κρέμα ματιών που είναι σε μορφή ρόλερ ή τοποθετείται με ειδικό εργαλείο ρόλερ που βοηθάει στην μείωση της κατακράτηση υγρών, τις γνωστές σε όλους μας «σακούλες». Εάν η κρέμα ματιών έχει συστατικό την καφεΐνη, η οποία βοηθά να συσφίξει τα πρησμένα μάτια, τόσο καλύτερα!
Το βράδυ προτιμήσετε μια κρέμα ματιών απαλή και ενυδατική που θα διορθώσει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια χωρίς να κινδυνεύουν από ερεθισμούς. Μπορείτε και ρετινόλη αλλά υπομονή, υπάρχει σε επόμενο βήμα και για ολόκληρο το πρόσωπο.


Βήμα 5.
Αν δεν έχετε σημάδια, ουλές
ή διχρωμίες αυτό το στάδιο μπορείτε να το προσπεράσετε! Ιδανικά την θεραπεία για τα σημάδια, (είτε πρόκειται για κηλίδες ή για ουλές) θα πρέπει να την εφαρμόζετε τη νύχτα, γιατί τότε το σώμα σας εργάζεται σκληρότερα για να διορθωθεί το πρόβλημα. Αν όμως έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τονωτικό καταπολέμησης της ακμής ή σκοπεύετε να τοποθετήσετε ρετινόλη, δοκιμάστε να κάνετε την θεραπεία το πρωί για να μην ερεθιστεί το δέρμα σας. Ανεξάρτητα από το πότε θα την εφαρμόσετε, φροντίστε να τοποθετηθεί πριν από την ενυδατική κρέμα σας, ώστε να μπορούν πραγματικά τα συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα σας χωρίς εμπόδια. Η εφαρμογή είναι η ίδια: βάλτε ένα λεπτό στρώμα, αρκετά λεπτό στρώμα και  περιμένετε τουλάχιστον ένα ολόκληρο λεπτό για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, απλώστε την ενυδατική κρέμα γύρω από τα σημεία.



Βήμα 6.
Κεφάλαιο Ενυδατική! 'Ολοι και πάντα χρησιμοποιούμε ενυδατική, καμία σημασία δεν έχει αν έχετε λιπαρό ή ξηρό δέρμα, υπάρχει η σωστή ενυδατική για κάθε τύπο δέρματος! Η ενυδατική είναι η μόνη κρέμα που θα κρατήσει ενυδατωμένο και υγιές το δέρμα σας. Επιπλέον, βοηθά στο να παγιδεύσει όλα τα συστατικά από τα προηγούμενα προϊόντα ώστε να τα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματικά.
Το πρωί βάζουμε μια ελαφριά και απαλή ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ, η οποία θα διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να το αισθάνεστε βαρύ ή λιπαρό, ιδανικά με αντηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 ειδικά αν δεν σκοπεύετε να βάλετε αντηλιακό αργότερα. Όποια κι αν επιλέξετε, αφήστε τη να απορροφηθεί για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ.
Το βράδυ η ενυδατική σας κρέμα πρέπει να γεμίζει το δέρμα με όλα τα συστατικά που το σώμα σας παράγει φυσικά, όπως υαλουρονικό οξύ, λιπίδια και πρωτεΐνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια νυχτερινή κρέμα αντιγήρανσης, η οποία έχει μια δόση ρετινοειδών που τείνουν να είναι πιο ήπια, σε σχέση με την ρετινόλη, ειδικά σε ευαίσθητο δέρμα.


Βήμα 7.
Θαυματουργή ρετινόλη! Τα ρετινοειδή ο γενικός όρος για τα παράγωγα της βιταμίνης Α, βυθίζονται στο δέρμα για να επιταχύνουν τον κύκλο αναπαραγωγής των κυττάρων, βοηθόντας το δέρμα σας να γίνει πιο φρέσκο, πιο λείο και με λιγότερες ρυτίδες. Θα δείτε αποτελέσματα εντός τεσσάρων - έξι μηνών αρκεί να την χρησιμοποιείτε με συνέπεια!
Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δείτε τις ρυτίδες σας να λειαίνονται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα με άλλους τρόπους. Τα ρετινοειδή προκαλούν παραγωγή κολλαγόνου και κυτταρική απολέπιση, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεθωριάσουν επίσης οι εμφανείς πόροι, τα σκούρα σημεία του δέρματος, οι ουλές. Βασικά, η ρετινόλη είναι το πιο κοντινό πράγμα στη μαγεία!
Πώς να την χρησιμοποιήσετε.
Εάν είστε νέοι στα ρετινοειδή, φροντίστε να ξεκινήσετε αργά για να μετριάσετε την αρχική περίοδο ευαισθησίας. Εφαρμόστε μια δόση μεγέθους μπιζελιού σε ολόκληρο το πρόσωπό σας ένα βράδυ την πρώτη εβδομάδα, στη συνέχεια δύο βράδια την εβδομάδα για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια τρία βράδια την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες και μετά κάθε δεύτερη νύχτα επ' αόριστον. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη (ή σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε) μια κρέμα νύχτας με ρετινοειδή, η επιπλέον ρετινόλη, θα προκαλέσει απλώς φλεγμονή. 



Βήμα 8.
Το λάδι προσώπου σφραγίζει όλα τα συστατικά και την υγρασία από τα προηγούμενα βήματα ώστε να μην εξατμιστούν γρήγορα. Από μόνα τους, τα έλαια δεν είναι στην πραγματικότητα ενυδατικά, αλλά όταν τα στρώσετε πάνω από προϊόντα, βοηθούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα αφήνουν το δέρμα απαλό. Απλά φροντίστε να τα εφαρμόζεται πάντα τελευταία.
Τα λάδια μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στις ενυδατικές κρέμες, στους ορούς και στις θεραπείες, αλλά κανένα προϊόν δεν μπορεί να διεισδύσει σε ένα λάδι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν τελευταία. Τα έλαια δεν προορίζονται μόνο για ξηρό δέρμα, ορισμένα έλαια όπως το τριαντάφυλλο και το jojoba, μπορούν να μειώσουν το υπερβολικό λάδι στο δέρμα με τάση ακμής, ενώ τα έλαια μαρούλας και αλόης μπορούν να καταπραΰνουν το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.


Βήμα 9.
Μπορεί να είπαμε ότι το λάδι μπαίνει πάντα στο τέλος αλλά τεχνικά το αντηλιακό είναι το πραγματικά τελευταίο βήμα. Γιατί;  Το αντηλιακό δεν προσπαθεί να διεισδύσει σε τίποτα, είναι εκεί για να προστατεύσει το πρόσωπό σας και να ενεργήσει ως πανοπλία ενάντια στον έξω κόσμο. Δεν είναι πρόσθετο καλλυντικό όπως τα έλαια. Είναι προστατευτικό. Το απόλυτο ελάχιστο SPF που χρειάζεστε στο πρόσωπό σας είναι το SPF 30, για να προστατευτείτε από την πρόωρη γήρανση, τις ουλές της ακμής και τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Επειδή μάθατε τα πάντα στον κόσμο της περιποίηση της επιδερμίδας.
Μπράβο σας! Γιορτάστε την υγεία και την της επιδερμίδας σας!
 
Επιστροφή στο ιστολόγιο