Πως να ντυθείτε τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Πως να ντυθείτε τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Το να παραμείνεις δροσερή και ταυτόχρονα κομψή και με στυλ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να φαντάζει πολύ δύσκολο! Μέρες σαν αυτές, που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα, πολλές γυναίκες νιώθουν ότι για να μην ζεσταίνονται πρέπει να θυσιάσουν το στιλ τους. Αυτό δεν εν ισχύει, με λίγη δημιουργικότητα, φαντασία και τα κατάλληλα στιλιστικά τρικ, όλα είναι πιθανά.


#1. Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα χρώματα, λευκά φορέματα και πουκάμισα που αντανακλούν αντί να απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου.


#2. Επιλέξτε ρούχα χωρίς μανίκια ή χαλαρά μανίκια

Όσον αφορά τα καλοκαιρινά ρούχα, ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ροή αέρα. Δεν χρειάζεται να φοράτε μόνο στράπλες, αλλά δοκιμάστε αμάνικα πουκάμισα και μπλούζες με ή χωρίς μανίκια φορεμένες  με φούστα. Τα μονόχρωμα t-shirt είναι μια απλή αλλά καλή επιλογή.


#3. Μείνετε μακριά από στενά ρούχα

Τα χαλαρά ρούχα είναι ότι καλύτερο για να παραμείνετε δροσερές το καλοκαίρι. Φορέστε crop παντελόνες με χαλαρά πουκάμισα και oversized μπλούζες. Επιλέξτε φορέματα και φούστες με χώρο για να αναπνέει το σώμα σας.


#4. Αλλάξτε το αθλητικό σας ντύσιμο

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα αθλητικά ρούχα διώχνουν την υγρασία, αλλά είναι επίσης πολύ σφιχτά κάτι που δεν είναι πάντα καλό για το καλοκαίρι. Εάν είστε λάτρης του αθλητικού στυλ, ανταλλάξτε τα συνηθισμένα μαύρα κολάν και μπλούζες με πολύχρωμα ποδηλατικά σορτς και αμάνικα crop μπλουζάκια.


#5. Επιλέξτε υφάσματα που αναπνέουν

Μπορεί να μην δίνουμε μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους αλλά σίγουρα θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ των υφασμάτων που αναπνέουν και των υφασμάτων που παγιδεύουν την υγρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα συνθετικά υφάσματα συνήθως δεν αναπνέουν οπότε ελέγξτε τις ετικέτες των ρούχων για να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι 100% λινό ή βαμβάκι. 


#6. Για τους λάτρεις των τζιν

Το τζιν είναι ένα από τα βαρύτερα υφάσματα. Εάν επιλέγετε να φοράτε skinny τζιν θα τα βρείτε πολύ ζεστά για το καλοκαίρι. Δοκιμάστε ελαφρύ βαμβακερό ή λινό παντελόνι. Εάν όμως επιμένετε να φοράτε τζιν το καλοκαίρι τουλάχιστον επιλέξτε τζιν με λεπτότερη ύφανση και φαρδιά πατζάκια τα οποία εξακολουθούν να επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.


#7. Βασιστείτε στα φορέματα

Τα φορέματα δεν είναι μόνο για ειδικές περιστάσεις. Ένα άνετο καλοκαιρινό φόρεμα είναι μια εύκολη επιλογή για μέρες που δεν ξέρετε τι να φορέσετε. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να αναδείξετε τα μίνι φορέματα, τα rompers και τις μίνι φούστες σας. Για μια απόλυτα καλοκαιρινή boho εμφάνιση, επιλέξτε αμάνικα maxi φορέματα ή μακριές φούστες με tank top. 

 


#8. Φορέστε δερμάτινα σανδάλια

Οι σαγιονάρες είναι υπέροχες για να πάτε στην παραλία, αλλά για την πόλη, επιλέξτε σανδάλια ή εσπαντρίγιες, που αφήνουν τα δάχτυλά σας να αναπνέουν. Τα δερμάτινα σανδάλια διατίθενται σε πάρα πολλές κομψές και άνετες επιλογές που θα καλύψουν κάθε στυλ και περίσταση.


#9. Ελαχιστοποιήστε τα αξεσουάρ

Πολλά κρεμαστά κολιέ ή βραχιόλια μπορούν να κολλήσουν στο δέρμα σας όταν έχει πολύ ζέστη. Επιλέξτε αξεσουάρ όπως τα σκουλαρίκια διακριτικά για casual εμφανίσεις ή statement κομμάτια για πιο εντυπωσιακές.

Επαγγελματικό look και τις μέρες του καύσωνα;
Μπορείτε να φαίνεστε επαγγελματίες στο γραφείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δίνοντας προτεραιότητα στα ρούχα που σας κρατούν δροσερούς.

#1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Τα ρούχα που φοράμε στο γραφείο, συνήθως είναι σε σκούρα χρώματα όπως το μαύρο και το ναυτικό μπλε. Για το καλοκαίρι δοκιμάστε ανοιχτόχρωμα χρώματα όπως ένα λευκό σακάκι από λινό, κοστούμι από seersucker ύφασμα και  πουκάμισα σε ανοιχτά χρώματα.



#2. Ντυθείτε με στρώσεις ρούχων (layering)

Εάν το γραφείο σας διαθέτει κλιματισμό, το layering των ρούχων θα είναι μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής σας ρουτίνας. Μια βαμβακερή ζακέτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνες τις ημέρες που πρέπει να βγείτε από ένα καυτό τρένο για να μπείτε σε ένα παγωμένο γραφείο.


#3. Φορέστε μονοκόμματα ενδύματα

Τα χωριστά κομμάτια ρούχων μπορεί να είναι πολύ πιο ζεστές επιλογές για το καλοκαίρι. Αντί αυτού δοκιμάστε ένα μονοκόμματο κομμάτι κατάλληλο όμως για εργασία, όπως ένα μια ολόσωμη φόρμα ή ένα φόρεμα.

#4. Φοράτε πάντα παπούτσια που είναι μπροστά κλειστά

Αυτός ο κανόνας είναι απαράβατος εάν εργάζεστε σε γραφείο θα πρέπει πάντα να φοράτε παπούτσια με τα οποία δεν φαίνονται τα δάχτυλα των ποδιών. Δοκιμάστε loafers, μπαλαρίνες ή γόβες με μεσαίο τακούνι.

Επιστροφή στο ιστολόγιο