Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και πως το χρησιμοποιούμε;

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και πως το χρησιμοποιούμε;

Το υαλουρονικό οξύ είναι η λέξη-κλειδί και το απαραίτητο συστατικό για την ομορφιά του δέρματος και είναι τόσο εύκολο να το προσθέσετε στη ρουτίνα ομορφιά σας!
Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το υαλουρονικό οξύ.


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας, σε ποσοστό 56%, δρα ως μαγνήτης δεσμεύοντας και διατηρώντας την υγρασία η οποία βελτιώνει άμεσα τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Κάθε μόριο υαλουρονικού οξέος έχει τη δυνατότητα να διατηρεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό! Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλιών καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.
 
Ποια είναι τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος;
1. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές δέρμα και το υγιές δέρμα μπορεί να επουλωθεί γρηγορότερα. Επομένως, εάν υποφέρετε από ξεσπάσματα ακμής ή ουλές, θα παρατηρήσετε ότι θεραπεύονται πολύ πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιείτε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα σας.

2. Το δέρμα είναι πιο απαλό και φαίνεται πιο φωτεινό και πιο καθαρό.

3. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο εμφανείς.

4. Λόγω της ικανότητάς του να προσελκύει και να διατηρεί την υγρασία, η χρήση υαλουρονικού οξέος πριν από την εφαρμογή των ορών και των ενυδατικών κρεμών, θα βελτιώσει τα ενυδατικά οφέλη τους. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε ορούς και κρέμες με υαλουρονικό οξύ.
 
Σε ποιους τύπους δέρματος ταιριάζει το υαλουρονικό οξυ;
Η απάντηση είναι σε όλους! Παρά το όνομά του το υαλουρονικό δεν μοιάζει με άλλα οξέα, τα οποία έχουν ιδιότητες απολέπισης που μπορεί να είναι σκληρές για την επιδερμίδα. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από την πρόσθετη ενυδάτωση, ακόμη και το ευαίσθητο και το λιπαρό δέρμα θα δεχθεί πολύ καλά υαλουρονικό οξύ.
Πως και πότε πρέπει να το χρησιμοποιώ;
Μπορείτε να χρησιμοποιήτε υαλουρονικό οξύ όσο συχνά θέλετε, πρωί και βράδυ. Εάν το υαλουρονικό σας είναι σε μορφή ορού, απλώστε το σε ξηρό δέρμα μετά τον καθαρισμό και το τονωτικό και πριν την ενυδάτωση. Αν είναι σε μορφή ενυδατικής κρέμας, θα είναι το τελευταίο προϊόν που εφαρμόζετε πριν πάτε για ύπνο ή το πρωί πριν το μακιγιάζ σας. Για καλύτερα αποτελέσματα δεν χρειάζετε να περιμένετε να απορροφηθεί το προηγούμενο προϊόν σας γιατί η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στο δέρμα θα βοηθήσει συνολικά στη βελτίωση της απορρόφησης.
Επιστροφή στο ιστολόγιο