Το απόλυτο λεξικό των συστατικών για την περιποίηση του δέρματος. ΜΕΡΟΣ Α΄

Το απόλυτο λεξικό των συστατικών για την περιποίηση του δέρματος. ΜΕΡΟΣ Α΄

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε όλα τα ονόματα και τους όρους που προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε από το πίσω μέρος της συσκευασίας των καλλυντικών σας. Η αποκρυπτογράφηση ομορφιάς έγινε πολύ πιο εύκολη.

AHAs
Τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) είναι χημικά απολεπιστικά (όπως γλυκολικά και γαλακτικά οξέα) που απολεπίζουν τα ανώτερα στρώματα του δέρματος για να  αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα και να διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων.  Αφήνουν το δέρμα πιο φωτεινό και πιο απαλό.

ALPHA ARBUTIN
Το Alpha Arbutin είναι ένα ασφαλές συστατικό λεύκανσης του δέρματος που βοηθά στην εξάλειψη των ουλών και των λεκέδων. Λειτουργεί μειώνοντας την παραγωγή χρωστικών του δέρματος και επιβραδύνει τη διαδικασία με την οποία το υπεριώδες φως προκαλεί μελάγχρωση, επομένως βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος επειδή βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Προστατεύουν την επιφάνεια του δέρματος και λειτουργούν για να ηρεμήσουν και να επιδιορθώσουν το κατεστραμμένο δέρμα. Tο δέρμα  γίνεται πιο σφριγηλό και φαίνεται πιο φωτεινό. Τα δημοφιλή αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν βιταμίνες C, A και E.

ΑΖΕΛΑΪΚΟ ΟΞΥ
Προερχόμενο από κόκκους, το αζελαϊκό οξύ είναι ένα απαλό απολεπιστικό που βοηθά στη μείωση των φραγμένων πόρων και την απαλή υφή του δέρματος. Βοηθά επίσης στην ηρεμία της ερυθρότητας, οπότε είναι ευεργετικό για όσους έχουν ακμή ή ροδόχρου ακμή.

BAKUCHIOL
Συχνά αναφέρεται ως φυσική εναλλακτική λύση έναντι της ρετινόλης, η μπακουόλη προσφέρει τα ίδια οφέλη (απαλή υφή, μειωμένο χρωματισμό, βελτιωμένη ελαστικότητα) χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες - ερυθρότητα, ξηρότητα και ξεφλούδισμα.

BHA
Το BHA σημαίνει β-υδροξύ οξύ και είναι πιο γνωστό ως σαλικυλικό οξύ. Είναι ένα λιποδιαλυτό συστατικό που βοηθά στη μείωση της περίσσειας λαδιού, στην πρόληψη των ξεσπασμάτων και στη μείωση της εμφάνισης διεσταλμένων πόρων. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΡΟΙ
Μια κοινή μορφή ήπιας ακμής. Σχηματίζουν το χρώμα τους όταν το λάδι και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους και οξειδώνονται (καθώς εκτίθενται στον αέρα).

ΚΑΦΕΪΝΗ
Είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό συστατικό, η καφεΐνη χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος επειδή ενεργοποιεί το δέρμα και προστατεύει τα κύτταρα. Βρίσκεται συχνά στις κρέμες ματιών λόγω της ικανότητάς της να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώνει το πρήξιμο.

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ
Το καστορέλαιο είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και Ωμέγα που το καθιστούν απίστευτα ενυδατικό. Είναι υπέροχο για τη θρέψη του ξηρού δέρματος και είναι επίσης πλούσιο σε ινολεϊκό οξύ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης και στην ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων μαλλιών. 

Επιστροφή στο ιστολόγιο