10 μυστικά για άψογο ανδρικό στυλ!

10 μυστικά για άψογο ανδρικό στυλ!

 

Ορισμένοι άντρες σχεδόν πάντα φαίνονται υπέροχοι, γεννήθηκαν με έμφυτο  στυλ.  Ίσως να πιστεύετε ότι ο Steve McQueen, ο Cary Grant, ο Frank Sinatra ή ο Ryan Gosling ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ναι. Έχετε δίκιο, έχουν έμφυτο το καλό γούστο και το στυλ! Είναι όμως δυνατό και εσείς να αποκτήσετε στυλ χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή να έχετε προσωπικό στιλίστα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε τα παρακάτω 10 μυστικά!

Πολλοί από αυτούς τους αβίαστα κομψούς άντρες  έκαναν το στυλ τους επέκταση της ταυτότητάς τους, και το έκαναν ακολουθώντας μια αλυσίδα κανόνων, τους οποίους μπορείτε να ακολουθήσετε και εσείς. Μπορείτε δηλαδή ακολουθώντας μερικούς κανόνες να βρείτε το δικό σας στυλ ντυσίματος που θα χρησιμεύσει ως επέκταση του εαυτού σας.

#1. Το στυλ στο ντύσιμο είναι μια ικανότητα που μπορείτε να αναπτύξετε

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το ταξίδι σας στο στυλ, μπορεί να έχετε μια αόριστη ιδέα για το τι θέλετε να επιτύχετε, ο αριθμός των επιλογών και των πληροφοριών που έχετε στη διάθεσή σας, μπορεί  να σας αποπροσανατολίσουν και να σας μπερδέψουν. Όσο περισσότερο όμως μελετάτε πώς να ντυθείτε και να λαμβάνετε σαφείς αποφάσεις για το πως θέλετε να φαίνεστε με το ντύσιμο σας, τόσο πιο εύκολο και φυσικό θα γίνει. Μόλις καταλάβετε τα θεμέλια του του κλασικού στυλ, θα αρχίσετε να εκτιμάτε αυτό το είδος ρουχισμού. Δεν είναι ένα μαγικό χάρισμα με το οποίο γεννιόμαστε, είναι μια ικανότητα που μπορούμε να αναπτύξουμε!

#2. Εξετάστε τον τρόπο ζωής και τους στόχους σας

Μόλις καταλάβετε τι είναι κλασικό και διαχρονικό, πρέπει να αξιολογήσετε τι είδους ρούχα θα συμπεριλάβατε στην καθημερινή σας ζωή. Και ενώ το να έχετε ένα, δύο ή τρία κοστούμια είναι ωραίο, δεν θα βοηθήσει αν για παράδειγμα το επάγγελμά σας είναι οδηγός νταλίκας και σπάνια έχετε την ευκαιρία να το φορέσετε.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε γιατί το να ντυθείτε καλά είναι νούμερο ένα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας.
Ψάχνετε να αποκτήσετε προβάδισμα στη δουλειά και θέλετε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με πιο επαγγελματικό τρόπο;
Το κάνετε επειδή έτσι δείχνετε ότι σέβεστε τους άλλους; Το θέλετε επειδή θα σας κάνει να αισθάνεστε ψυχολογικά καλά;
Μόλις κλειδώσετε αυτά τα σημεία, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να προσθέσετε στην ντουλάπα σας και που θα είναι χρήσιμα για εσάς και τους στόχους σας. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το κόστος χαμηλά όταν θα πάτε για ψώνια.

#3. Σωστό μέγεθος!

Μπορεί να έχετε τα πιο υψηλής ποιότητας ρούχα στον κόσμο, αλλά αν δεν εφαρμόζουν σωστά, θα χαλάνε πάντα την εμφάνισή σας. Μια λανθασμένη εφαρμογή μπορεί να ρίξει τις αναλογίες του σώματός σας και να δώσει την εντύπωση ότι είστε είτε κοντύτερος, βαρύτερος, ψηλότερος ή λεπτότερος από ό,τι είστε στην πραγματικότητα. Αυτό θα σκοτώσει κάθε ευκαιρία να αναδείξετε το στυλ σας. Οι άνδρες συχνά επιλέγουν ρούχα που είναι πολύ μεγάλα, επειδή θέλουν να φαίνονται πιο μυώδης από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, ή απλά θέλουν να αισθάνονται άνετα, τα πιο εφαρμοστά ρούχα μπορεί να είναι εξίσου κολακευτικά αλλά η κατανόηση του τι λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του σώματός σας θα σας γλυτώσει από μεγάλη απογοήτευση. Επίσης, το μοντέρνο στιλ που βλέπουμε παντού στο instagram και τις πασαρέλες μπορεί να είναι δελεαστικό, όμως πρέπει  να γνωρίζετε ότι δεν λειτουργεί σε κάθε άνδρα. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις της μόδας αλλά να μείνετε στο στυλ που σας ταιριάζει και σας κολακεύει.

#4. Αγοράστε τα πιο ποιοτικά ρούχα που αντέχει η τσέπη σας

Αγοράστε ρούχα και παπούτσια ποιοτικά φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Τα ποιοτικά ρούχα δεν φαίνονται μόνο καλύτερα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς να φαίνονται ταλαιπωρημένα.  Αν και δεν πρέπει ποτέ να ξοδεύετε πάνω από από τις δυνατότητες σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να εστιάζετε σε λιγότερα κομμάτια μεγαλύτερης ποιότητας, παρά σε πολλά ρούχα χαμηλότερης ποιότητας.

#5 . Προτιμήστε ουδέτερα και ευπροσάρμοστα ρούχα

Κατά τη δημιουργία της ντουλάπας σας, προσπαθήστε να επιμείνετε σε ουδέτερα και ευέλικτα ρούχα. Θέλετε ρούχα που θα μπορούν να συνδυάζονται με όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα. Παρόλο που ένα άσπρο πουκάμισο και ένα navy σακάκι δεν είναι τα πιο συναρπαστικά ρούχα, μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν με τα κατάλληλα αξεσουάρ για να δημιουργήσουν μια πιο τολμηρή εικόνα, αν το επιλέξετε.
Επιλέγοντας ρούχα σε χρώματα λευκό, μπλε, ναυτικό μπλε, γκρι, καφέ και χακί θε έχετε «χτίσει» μια ανδρική και εκλεπτυσμένη ντουλάπα, και όλα αυτά είναι ουδέτερα χρώματα που, ως επί το πλείστο, ταιριάζουν μεταξύ τους.

#6. Εξασκηθείτε στο να φοράτε ρούχα με στυλ

Όταν αρχίσετε να επιλέγετε καλύτερα ρούχα θα βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και ίσως να μην αισθάνεστε αρκετά άνετα όταν τα φοράτε. Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να συνηθίσετε να τα φοράτε. Είτε κάνετε μια χαλαρή βόλτα κοντά στο σπίτι είτε πάτε για ψώνια, φορέστε τα, ώστε όταν έρθει η ώρα να πάτε στη δουλειά ή σε μια εκδήλωση να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτά.

#7. Οργανώστε σωστά τα ρούχα στη ντουλάπα σας

Μπορεί να έχετε όμορφα ρούχα αλλά αν είναι ζαρωμένα ή αν δεν μπορείτε να τα βρείτε γρήγορα και εύκολα, τότε έχετε κάνει πολύ κόπο χωρίς λόγο. Το να αποθηκεύεις και να φροντίζεις σωστά τα ρούχα σου θα σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο και άγχος μακροπρόθεσμα. Για να κερδίσετε χρόνο μπορείτε να βρείτε τα ρούχα σας από το προηγούμενο βράδυ, αν δεν είστε πρωινός τύπος. Η σωστή προετοιμασία διευκολύνει το μυαλό και θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο χωρίς να προσπαθεί πολύ σκληρά.

#8. Μόλις αποκτήσετε τα βασικά, πειραματιστείτε!

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε όταν καλύψετε όλα τα απαραίτητα, τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να βελτιώνετε το στυλ σας και να βρίσκετε την προσωπική σας σφραγίδα. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ που προτιμάτε, για παράδειγμα, σακάκια με διπλό κούμπωμα στο στήθος αντί για σακάκια με μονή σειρά κουμπιών,  ή παπιγιόν αντί για γραβάτες.  Προσπαθήστε να αγοράσετε πιο φωτεινά και πιο έντονα χρώματα από ότι θα κάνατε κανονικά. Αντί να αγοράσετε κάτι navy, δοκιμάστε να αγοράσετε κάτι σε royal blue. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία, θα βρείτε τις δικές σας πινελιές προσωπικού γούστου που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και να αναπτύξετε ένα στυλ που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας. Αυτό θα αναδείξει μια χαλαρή κομψότητα, η οποία θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους κοντά σας.

#9. Μείνετε ανοιχτοί στο στυλ

Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος να είστε κομψοί. Για να αποφύγετε να αισθάνεστε ότι το στυλ σας είναι στάσιμο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε στα social media άτομα των οποίων το στυλ σέβεστε. Η ομορφιά του διαδικτύου είναι ότι συνδέει άτομα σε όλο τον κόσμο που διαφορετικά δεν θα είχαν συναντηθεί. Μπορεί να σας προσφέρει συνδυασμούς ρούχων που ίσως δεν είχατε σκεφτεί. Το ταξίδι στο στυλ μπορεί να γίνει μόνο από εσάς, η ύπαρξη όμως μιας ομάδας ανθρώπων που θέλετε να είστε μέρος της, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο.

 

#10. Απολαύστε τη διαδικασία και διασκεδάστε!

Στο τέλος της ημέρας, τα ρούχα παραμένουν απλά ρούχα. Παρόλο που το στυλ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σας ζωή, είναι σημαντικό να μην το παίρνετε και τόσο πολύ σοβαρά. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη.  Συνειδητοποιήστε ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου και μην φοβάστε να γελάσετε και λίγο. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να παραμείνει διασκεδαστική!

Επιστροφή στο ιστολόγιο