5 κατηγορίες συστατικών που χρειάζεται να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας!

5 κατηγορίες συστατικών που χρειάζεται να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας!

Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος, που είναι δύσκολο να επιλέξουμε μόνο μερικά. 
Στη σωστή διατροφή χρειάζονται συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων για τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν στο σώμα σας, αυτό ισχύει και για τη σωστή περιποίηση του δέρματος. Αντί να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα συστατικά θα τα χωρίσουμε σε κατηγορίες.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει πολύπλοκες ανάγκες για να φαίνεται όμορφο και υγιές κάθε μέρα και χρόνο με το χρόνο. 
Παρακάτω, θα αναλύσουμε τις πέντε κατηγορίες συστατικών που πρέπει να υπάρχουν απαραιτήτως στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας.
#01. Αντιοξειδωτικά και προστατευτικά συστατικά του δέρματος.

Το δέρμα έχει ανάγκη από αντιοξειδωτικά για να διακόψει τις βλάβες από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και να ενισχύσει το φίλτρο της επιδερμίδας. Προϊόντα με βιταμίνη C, σταφύλι, πράσινο τσάι, Β γλυκάνη, γλυκόριζα, βιταμίνη Ε, φυτικά έλαια και βοτανικό χαβιάρι είναι μερικά από αυτά.
#02. Συστατικά για ανάπλαση του δέρματος.

Τα συστατικά αποκατάστασης του δέρματος "μιλάνε" με τα κύτταρα ώστε αυτά να γίνουν καλύτερα και νεότερα. Αυτή η κατηγορία συστατικών είναι πολύ σημαντική και συναρπαστική. Μια μεγάλη ποικιλία πεπτιδίων κάνει εξαιρετικό διάλογο με την επιδερμίδα, αλλά η ρετινόλη και η νιασιναμίδη είναι τα καλύτερα συστατικά επανόρθωσης.
#03. Συστατικά που ενισχύουν την επιδερμίδα.

Τα συστατικά ενυδάτωσης και ενίσχυσης του δέρματος είναι θεμελιώδη για τη διατήρηση του φυσικού φραγμού του δέρματος. Το διατηρούν υγιές, απαλό και νεανικό. Αναδημιουργούν τις δομές του δέρματος για να διατηρήσουν το φράγμα λειτουργικό όπως στο νεανικό δέρμα. Αυτά τα συστατικά είναι τα ceramides, η γλυκερίνη, η λεκιθίνη, το υαλουρονικό οξύ και τα ωμέγα λιπαρά οξέα.
#04. Άλφα και Βήτα Υδροξύ.

Απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν τα νέα κύτταρα του δέρματος να γεννηθούν με γρήγορους ρυθμούς και να παραμείνουν νέα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς η ηλικία και η ηλιακή ακτινοβολία να τα παρεμποδίζει. Ένα συστατικό AHA ή BHA στις σωστές αναλογίες μπορεί να αλλάξει το δέρμα από τη μια μέρα στην άλλη με τρόπους που δεν σκεφτήκατε ότι είναι ποτέ  δυνατό.
#05. Συστατικά που μπλοκάρουν την βλάβη από τον ήλιο.

Τα αντηλιακά συστατικά είναι αυτονόητα, γιατί χωρίς αυτά όλα τα άλλα είναι πραγματικά άχρηστα. Σαν να κάνετε υγιεινή διατροφή αλλά να καπνίζετε ακόμα.
Επιστροφή στο ιστολόγιο