5 συνταγές Smoothie για υγιές και ενυδατωμένο δέρμα!

5 συνταγές Smoothie για υγιές και ενυδατωμένο δέρμα!

Το να βασίζεστε μόνο στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος δεν αρκεί για να σας δώσει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές σας συνήθειες καθώς επηρεάζουν το δέρμα σας. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, μια λύση είναι να προσθέσετε smoothies στη διατροφή σας.

Το καλοκαίρι έρχεται, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξετε smoothies. Τα Smoothies συνήθως περιέχουν διάφορα είδη φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι γεμάτα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Τα Smoothies είναι αναζωογονητικά και προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το δέρμα σας!

Ακολουθούν πέντε συνταγές smoothie για δέρμα υγιές και ενυδατωμένο:

#1. Smoothie Ροδάκινο & Αβοκάντο

Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ροδάκινα
½ μπανάνα
½ ώριμο αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Αυτό το κρεμώδες smoothie είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες που κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, η οποία είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και το περιβαλλοντικό στρες. Τα ροδάκινα είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών A και C για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος σας.

#2. Smoothie καρπουζιού και φράουλας

Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι καρπούζι
1 φλιτζάνι φράουλες
1 lime
1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό καθιστώντας το, το τέλειο φρούτο για να απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες που διατηρούν το δέρμα και το σώμα σας ανανεωμένο. Προσθέτοντας φράουλες στο μείγμα smoothie, θα λάβετε επίσης άφθονη βιταμίνη C, φυτικές ίνες και φολικό οξύ, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες και κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο φρέσκια και απαλή. Εάν έχετε ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, αυτό είναι το τέλειο smoothie για εσάς!

#3. Berry Smoothie

Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
½ φλιτζάνι βατόμουρα
¼ φλιτζάνι φράουλες
¼ φλιτζάνι σμέουρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τα smoothies μούρων είναι σούπερ τροφή με υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Τα Blueberries είναι επίσης ιδανικά για τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της ελαστικότητας και των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματός σας. Ο συνδυασμός των βατόμουρων, των φραουλών και των σμέουρων όχι μόνο θα προστατεύσει το δέρμα σας, αλλά θα το διατηρήσει επίσης νεανικό και υγιές.

#4. Smoothie μπανάνας και αχλαδιού

Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 μπανάνα
1 αχλάδι
1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οι μπανάνες και τα αχλάδια είναι τα φρούτα που πρέπει να τρώτε όταν αισθάνεστε το δέρμα σας πολύ ξηρό. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες B6 και C, οι οποίες βοηθούν στη θρέψη και την τόνωση του αφυδατωμένου δέρματος. Επίσης, πλούσιο σε βιταμίνη C, το αχλάδι είναι ιδανικό για την ενίσχυση της υγείας τόσο της καρδιάς όσο και του δέρματος. Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να φαίνεται ενυδατωμένη και λαμπερή, μην ξεχάσετε να προσθέσετε ελληνικό γιαούρτι στο μείγμα. Το γιαούρτι περιέχει πολλά προβιοτικά που ενυδατώνουν το δέρμα και βοηθούν στην καθυστέρηση της γήρανσης.

#5. Πράσινο Smoothie

Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο και ότι άλλο φρούτο σας αρέσει

Εάν σας είναι δύσκολο να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση «πράσινου» κάθε μέρα, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το απλό και νόστιμο smoothie. Αν και περιέχει φυλλώδη χόρτα όπως το λάχανο και το σπανάκι, τα φρούτα θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της γεύσης και θα δώσουν γλυκύτητα. Η κατανάλωση ενός «πράσινου» smoothie την ημέρα μπορεί να σας δώσει ακόμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για μια υγιή εμφάνιση. Ανακατέψτε πρώτα τα λαχανικά με γάλα πριν προσθέσετε τα φρούτα. Για να έχετε μια πιο κρεμώδη υφή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα.

Όλες οι συνταγές περιλαμβάνουν γάλα αμυγδάλου αλλά μη διστάσετε να το αντικαταστήσετε με το τύπο γάλακτος που προτιμάτε, είτε είναι σόγιας, καρύδας, βρώμης, ή κανονικό πλήρες γάλα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο