7 Συμβουλές για τη μετάβαση της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας σε φθινοπωρινή!

7 Συμβουλές για τη μετάβαση της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας σε φθινοπωρινή!

Το φθινόπωρο είναι εδώ! Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι πρώτες βροχές έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Το ντύσιμό σας θα πρέπει να προσαρμοστεί σε πιο δροσερές μέρες και νύχτες. Αν έχετε έναν αρκετά σφιχτό προϋπολογισμό για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας, η αλλαγή των εποχών μπορεί να μην είναι και τόσο ευπρόσδεκτη. 

Μην ανησυχείτε όμως γιατί πιθανότατα έχετε μια υπέροχη φθινοπωρινή ντουλάπα ήδη στην ντουλάπα σας, προσθέτοντας μερικά βασικά κομμάτια και φορώντας τα καλοκαιρινά με διαφορετικούς τρόπους, μπορείτε να ανανεώσετε το look σας και να συμβαδίζετε με τις θερμοκρασίες της εποχής.

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταστήσετε το ντύσιμό σας φθινοπωρινό είναι να συμπεριλάβετε τα καλοκαιρινά ρούχα στα outfit σας και όχι να τα μαζέψετε από τώρα. Δοκιμάστε νέους τρόπους για να τα φορέσετε.
Ακολουθούν μερικοί από τους πιο απλούς τρόπους για να κάνετε όλα τα καλοκαιρινά και αγαπημένα ρούχα σας να φορεθούν μέχρι το χειμώνα.

#1. Κρατήστε τα Maxi φορέματά σας
Στο σπίτι, στην παραλία, στις διακοπές, τα maxi φορέματα είναι εύκολα και δροσερά για να φορεθούν τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Πριν όμως τα κρύψετε στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας, δώστε τους φθινοπωρινό αέρα φορώντας τα είτε με ένα ζιβάγκο με μακριά μανίκια και ζώνη στη μέση σας, είτε με ένα χοντρό πουλόβερ ή ακόμα και με ένα πουκάμισο από χοντρό ύφασμα. Το κόλπο για να φορέσετε ένα maxi φόρεμα το φθινόπωρο είναι να φορέσετε από πάνω ρούχα σε layers και στη συνέχεια να ορίσετε τη μέση σας με μια ζώνη ή με μια belt bag για να προσθέσετε δομή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο φθινοπωρινό casual ντύσιμο.

#2. Φορέστε καλσόν
Από τον Οκτώβριο και μετά η προσθήκη καλσόν στο ντύσιμο σας εκτός από απαραίτητη μπορεί να είναι και ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να παίξετε με τα μοτίβα, τα χρώματα και τις υφές. Με τα καλσόν έχετε έναν νέο τρόπο να φοράτε τις αγαπημένες σας καλοκαιρινές φούστες και φορέματα το φθινόπωρο, με ένα αρκετά προσιτό κόστος από 5 έως 20 ευρώ. Αναζητήστε opaque καλσόν με μαλακή και λεία υφή. Ένα ζευγάρι γκρι καλσόν μπορεί να ταιριάξει τέλεια με την αγαπημένη σας χακί φούστα και τα φθινοπωρινά μποτάκια σας. Προσοχή χρειάζεται στα υφάσματα των ρούχων και των καλσόν, να ταιριάζουν μεταξύ τους.

#3. Layer Up
Τα ρούχα φορεμένα σε layers δεν είναι μόνο fashion-forward, είναι επίσης και λειτουργικά. Καθώς φοράτε το ένα ρούχο πάνω στο άλλο, δημιουργείτε νέες εμφανίσεις που θα σας κρατήσουν πραγματικά ζεστές σε ένα έντονο και κρύο αεράκι, θυμηθείτε αν ζεσταθείτε μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιο.

Για να αποφύγετε τα λάθη να θυμάστε ότι τα πιο μακριά t-shirts ταιριάζουν με στενά παντελόνια ή στενά τζιν. Στη συνέχεια, απλά προσθέστε ένα πουλόβερ ή σακάκι, ένα ελαφρύ μαντήλι και ένα ζευγάρι μπότες για να ολοκληρώσετε το τέλειο φθινοπωρινό σας ντύσιμο.

#4. Επενδύστε σε ένα τζάκετ
Εάν δεν υπάρχει στην ντουλάπα σας ένα τζάκετ ή ένα μπλέιζερ τότε είναι η κατάλληλη εποχή να αγοράσετε ένα. Τα πανωφόρια έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική εμφάνιση, μπορούν να κλέψουν τις εκτυπώσεις! Το φθινόπωρο είναι η εποχή που θα τα φορέσετε. Η συμβουλή μου είναι να αγοράσετε ένα σακάκι που ξεχωρίζει, αλλά επίσης ταιριάζει με όλα τα καλοκαιρινά σας ρούχα καθώς γίνεται η μετάβαση στο φθινόπωρο.

Επιλέξτε από τα παρακάτω:

-Ένα στρατιωτικού τύπου μπουφάν με κορδόνι ή ζώνη στη μέση είναι ιδανικό με στενά τζιν και ίσια μποτάκια.
-Ένα δερμάτινο μπουφάν perfecto, έμβλημα της «ροκ» στάσης ζωής μπορεί να φορεθεί με καλοκαιρινά φορέματα και μπότες.
-Ένα καλοραμμένο μπλέιζερ είναι ότι πρέπει για μια νύχτα στην πόλη.
-Μια κλασική καμπαρντίνα σε ουδέτερο γκρι, μπλε ή καμηλό ταιριάζει με τα πάντα ενώ προστατεύει τον άστατο φθινοπωρινό καιρό.

Η αγορά ενός ρούχου μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς για να φαίνεστε πάντα καλοντυμένες.

#5. Προσθέστε βαθύτερα χρώματα
Λατρεύω τα βαθύτερα χρώματα που έρχονται στο προσκήνιο με την αλλαγή του καιρού. Τα παστέλ και τα νέον της άνοιξης και του καλοκαιριού δίνουν τη θέση τους σε χρώματα πετρωμάτων και γήινες αποχρώσεις. Εάν η ντουλάπα σας δεν είναι εφοδιασμένη με πετρόλ, δαμασκηνί και ώχρα μπορείτε τώρα να προσθέσετε μερικά κομμάτια στη ντουλάπα σας, θα ταιριάξουν πολύ όμορφα με κάποια ουδέτερα καλοκαιρινά ρούχα (π.χ. ένα λευκό ή υπόλευκο τζην παντελόνι).



#6. Αγνοήστε τους κανόνες
Ένας από τους λόγους που τα φθινοπωρινά looks μπορεί να είναι τόσο ακριβά είναι όλοι οι υποτιθέμενοι «κανόνες» που περιβάλλουν το ντύσιμο. Αυτοί οι κανόνες περιορίζουν σημαντικά το εύρος της φθινοπωρινής σας γκαρνταρόμπας. Νιώστε ελεύθεροι να φορέσετε λευκό ή φορέστε τα αγαπημένα σας μποτάκια με ένα ποπ χρωματιστό καλσόν. Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε αν το ντύσιμό σας είναι φθινοπωρινό, αλλά ότι είναι κατάλληλο για τον καιρό και σας κάνει να νιώθετε υπέροχα, ανεξάρτητα από τους κανόνες.

 

#7. Μπότες και μποτάκια
Οι μπότες και τα μποτάκια είναι ένα βασικό στοιχείο των φθινοπωρινών εμφανίσεων που μεταμορφώνουν όλα τα καλοκαιρινά ρούχα σε πιο ζεστά και λειτουργικά. Αν μπορείτε επενδύστε σε μπότες και μποτάκια καλής ποιότητας, αλλιώς μπορείτε να αγοράσετε 2-3 ζευγάρια μποτάκια χαμηλότερου κόστους τα οποία ταιριάζουν με τα πάντα, από φορέματα, μέχρι τζιν και σορτς.

Δοκιμάστε ένα καλοκαιρινό φόρεμα με μπότες μέχρι το γόνατο και ένα δερμάτινο μπουφάν, να είστε τολμηρές φορέστε το αγαπημένο σας μαύρο δαντελένιο σορτς προσθέστε μπότες πάνω από το γόνατο και ένα χοντρό πουλόβερ. Οι μπότες και τα μποτάκια είναι απαραίτητο στοιχείο της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας, οπότε διαθέστε από το φθινοπωρινό σας μπάτζετ για την αγορά ρούχων, επιλέγοντας μερικά ζευγάρια σε διαφορετικά ύψη.


Θα ήταν πραγματικά εύκολο να βγείτε εκτός προϋπολογισμού όταν αγοράζετε νέα ρούχα για το φθινόπωρο, ειδικά με τόσο δελεαστικά όμορφες βιτρίνες. Αλλά η αλλαγή του καιρού δεν χρειάζεται να σημαίνει αγορά μιας εντελώς νέας γκαρνταρόμπας. Προσθέτοντας πιο σκούρα χρώματα, πιο πλούσιες υφές και λίγη ζεστασιά, τα καλοκαιρινά σας ρούχα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες για ακόμα μια σεζόν, ενώ με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρήματα για χειμερινά ρούχα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο