8 οφέλη του μασάζ προσώπου που πρέπει να γνωρίζετε.

8 οφέλη του μασάζ προσώπου που πρέπει να γνωρίζετε.

Το μασάζ προσώπου, αυτή η πανάρχαια τεχνική ομορφιάς θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να καταπραΰνετε το δέρμα σας και να αποκτήσετε μια τέλεια επιδερμίδα. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν διέγερση των σημείων πίεσης στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Μπορείτε επίσης να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας χρησιμοποιώντας το μαζί με τα δερμοκαλλυντικά σας. 



Το μασάζ προσώπου αυξάνει τη ροή του αίματος, βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και πολλά άλλα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μασάζ και διάφοροι τύποι μασάζ που μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπο σας ή μπορούν να γίνουν από επαγγελματίες. Το μασάζ προσώπου θα ηρεμίσει το μυαλό σας και θα αναζωογονήσει το δέρμα σας.

Παρακάτω αναλύουμε τα 7 οφέλη του μασάζ προσώπου:

#1. Το μασάζ προσώπου μειώνει τα σημάδια γήρανσης.
Το μασάζ προσώπου βοηθά στην τόνωση των μυών του προσώπου και στη μείωση της γήρανσης. Η ρύπανση και το στρες έχουν επιπτώσεις στο δέρμα, μια απλή τεχνική μασάζ προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην περιποίηση του δέρματος και να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης, αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος οδηγώντας σε αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου η οποία βοηθά στην αναγέννηση της δομής του δέρματος. Το μασάζ προσώπου συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος κάνοντάς σας να φαίνεστε νεότεροι.
Tip: Μπορείτε να κάνετε μασάζ με ρόλερ χαλαζία για καλύτερα αποτελέσματα

Heliabrine NEO Massage Roller για πρόσωπο και σώμα

#2. Το μασάζ προσώπου χαρίζει απαλό δέρμα
Γνωρίζατε ότι ένα μασάζ προσώπου μπορεί να δώσει απαλό και λείο δέρμα διατηρώντας το ενυδατωμένο και φωτεινό; Βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών, αποτρέπει την χαλάρωση της επιδερμίδας και δίνει ομαλότερη υφή σε λίγες μόνο εβδομάδες.
Τip: Κάντε μασάζ μετά την απολέπιση για καλύτερα αποτελέσματα.

#3. Το μασάζ προσώπου βοηθά στη μείωση των ουλών ακμής και της ακμής.
Το μασάζ στο πρόσωπο βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος αφού με αυτόν τον τρόπο φεύγουν οι τοξίνες. Μετά τον καθαρισμό του δέρματος, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί και καθαροί κάντε μασάζ στην επιδερμίδα, η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται, μειώνοντας έτσι τα σημάδια της ακμής. Η ρύπανση και η βρωμιά μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό, αλλά ένα μασάζ προσώπου θα ξεκλειδώσει τους πόρους απαλλάσσοντας από το σμήγμα. Το απαλό μασάζ του δέρματος θα βοηθήσει στη διατήρηση του υγιούς και καθαρού προσώπου.
Tip: Μην είστε επιθετικοί ενώ κάνετε μασάζ στο πρόσωπο, αποφύγετε τη χρήση σκληρών απελπιστικών και ασκήστε ήπια πίεση.

#4. Το μασάζ προσώπου επιτρέπει στα προϊόντα προσώπου να απορροφούνται καλύτερα.
Η ενσωμάτωση ενός μασάζ προσώπου στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Εφαρμόστε τον ορό σας ή την ενυδατική κρέμα και κάντε μασάζ στο πρόσωπο ώστε να βοηθήσετε το προϊόν να απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα.
Tip: Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις ή ελαφρά χτυπηματάκια για αυξημένη αποτελεσματικότητα.

#5. Το μασάζ προσώπου ανακουφίζει την ένταση
Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ένταση στο πρόσωπό τους; Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι, τείνετε να τεντώνετε το μέτωπο και τα μάτια σας, κάτι που θα οδηγήσει σε ρυτίδες. Ένα μασάζ προσώπου θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και θα κρατήσει το πρόσωπό σας σφιχτό και ενεργοποιημένο.
Τιp: Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μασάζ προσώπου μετά από εφαρμογή μάσκας. Επιλέξτε μια μάσκα που ταιριάζει και καταπραΰνει το δέρμα. 

#6. Το μασάζ προσώπου ανακουφίζει από τον πόνο
Το μασάζ προσώπου όχι μόνο μειώνει το άγχος και σας δίνει απαλό δέρμα, αλλά έχει και μερικά άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η ανακούφιση του πόνου και η επούλωση του πληγών του δέρματος. Το άγχος, ο πονοκέφαλος μπορεί να επηρεάσουν τους μύες του προσώπου, αλλά ένα απλό μασάζ προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του μυϊκού πόνου, μειώνοντας επίσης την ακαμψία των μυών.
Tip: Κάντε μασάζ κάθε μέρα το βράδυ πριν τον ύπνο για να απελευθερώσετε την ένταση των μυών.

#7. Το μασάζ προσώπου φωτίζει την επιδερμίδα
Όπως γνωρίζετε το μασάζ προσώπου αυξάνει τη ροή του αίματος και σας δίνει υγιές δέρμα, αυτή η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος κάνει επίσης το δέρμα σας πιο φωτεινό, λαμπερό και σας δίνει έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί σε καλή ροή οξυγόνου που θα βελτιώσει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει μια υγιή λάμψη.
Τιp: Κάντε μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό με ανοδική κίνηση για πέντε έως δέκα λεπτά για λαμπερό δέρμα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο