Nordgreen: H βραβευμένη σκανδιναβική μάρκα ρολογιών τώρα στην Ερμού Συντάγματος.

Nordgreen: H βραβευμένη σκανδιναβική μάρκα ρολογιών τώρα στην Ερμού Συντάγματος.

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μάρκα ρολογιών της Nordgreen. Η εύρεση του τέλειου ρολογιού δεν είναι εύκολη. Το ρολόι πρέπει να είναι κομψό και καλοφτιαγμένο, και σίγουρα σε θέση να αντέξει και λίγη βροχή.

Έχοντας αυτό υπόψη, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα ρολόγια της Nordgreen. Μας έρχονται από τη Δανία, ξεχωρίζουν για το γνωστό μινιμαλιστικό σκανδιναβικό στυλ. Η επωνυμία  «Nordgreen» προέρχεται πραγματικά από τις βασικές αρχές της εταιρείας: Nord για τη σκανδιναβική ταυτότητα και green (πράσινο) για τη βιωσιμότητά. Υπάρχουν πολλά που μας αρέσουν σε αυτήν την μάρκα, αλλά καταφέραμε να τα συμπυκνώσουμε σε ένα Top Five.

Τώρα, μπορείτε να δείτε τα ρολόγια από κοντά – τα ρολόγια της Nordgreen είναι πλέον διαθέσιμα στο LuxOlympus Collection στο Σύνταγμα. Προτού το επισκεφτείτε, σας παραθέτουμε πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Nordgreen.

1.Βραβευμένα ρολόγια

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την Nordgreen είναι η ευκαιρία να αποκτήσετε ένα βραβευμένο ρολόι σε προσιτή τιμή. Το μοντέλο Pioneer που ξεκινά από τα €235, κέρδισε το Βραβείο Σχεδιασμού «Red Dot 2020».

Το «Red Dot Award» ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια και έγινε σήμα του πιο καινοτόμου, ποιοτικού σχεδιασμού. Ένα από τους 6.500 συμμετέχοντες στο φετινό διαγωνισμό, το μοντέλο Pioneer της Nordgreen έφτασε στην κορυφή. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η διαφορά στην τιμή μεταξύ του Pioneer και των άλλων συμμετοχών – συγκριτικά, ο νικητής του 2016 από την εταιρεία  Porsche το μοντέλο 1919 Chronotimer Flyback, έρχεται στην τιμή άνω των €6.450.

Αυτό που κάνει το μοντέλο Pioneer τόσο ξεχωριστό είναι η ισορροπία του σχεδιασμού του. Καταφέρνει να διατηρήσει τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό της Nordgreen ενώ παράλληλα είναι ένα ρολόι χρονογράφος πολλαπλών ενδείξεων.

Στα 42 χιλιοστά, είναι το φαρδύτερο ρολόι της Nordgreen, μπορείτε πλέον να το επεξεργαστείτε και να δείτε τους πιθανούς χρωματικούς συνδιασμούς του από κοντά, πριν καταλήξετε στην επιλογή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εντοπισμού καταστημάτων της Nordgreen για να βρείτε ένα κατάστημα κοντά σας.

2. Στην πρώτη γραμμή του Δανέζικου σχεδιασμού

Λοιπόν, πώς κατάφερε η Nordgreen να έχει αυτό το βραβευμένο ρολόι; Πιθανότατα έχει να κάνει με τον επικεφαλή σχεδιαστή της, τον Jakob Wagner. Είναι στυλοβάτης του Δανέζικου σχεδιασμού. Οι σπουδές του στην μηχανική όσο και στο design του έδωσαν το πλεονέκτημα να κάνει τα κομμάτια του όμορφα όπως επίσης και λειτουργικά.

«Η διασταύρωση τεχνολογίας και ανθρώπινου πολιτισμού είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τομέας ενασχόλησης.» - Jakob Wagner

Έχει σχεδιάσει για κορυφαίες Δανέζικες και διεθνείς μάρκες, όπως οι Bang & Olufsen, HAY και την Ιταλική Cappellini, επίσης λειτουργεί το δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι με τη διάσημη Δανέζικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, Bang & Olufsen. Ο σχεδιασμός του για τα ακουστικά H4 έχει συγκεντρώσει διεθνή αναγνώριση τόσο για τη λειτουργικότητα όσο και για την καλή εμφάνιση.

3. Σας επιτρέπει να επιστρέψετε

Η Nordgreen είναι εντελώς αφοσιωμένη στο να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Όταν αγοράζετε ένα ρολόι, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τρεις καταπληκτικούς οργανισμούς για να κάνετε δωρεές μέσω του προγράμματος Giving Back. Η αγορά ενός ρολογιού της Nordgreen μπορεί να παρέχει:

-Δύο μήνες καθαρού νερού για ένα άτομο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μέσω του “Water for Good”

-Ένα μήνα εκπαίδευσης για ένα παιδί στην Ινδία μέσω του “Pratham UK”

-Συντήρηση  50 τ.μ. τροπικού δάσους της Λατινικής Αμερικής μέσω του ‘’Cool Earth’’

Και δεν τελειώνει εκεί. Η Nordgreen συνεργάζεται με κατασκευαστές που διασφαλίζουν ότι ακολουθούνται οι Δανέζικες εργασιακές πρακτικές. Το γραφείο τους στην Κοπεγχάγη και οι διεθνείς αποστολές τους μειώνουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα ενώ όλες οι συσκευασίες τους είναι πιστοποιημένες με FSC.(Πρότυπο Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης)

Άρα υπάρχουν πολλά να αγαπήσουμε όσον αφορά την ηθική της Nordgreen!

4.Πιο ευέλικτη από μέρα σε μέρα

Η Nordgreen προσφέρει μια ποικιλία στυλ και μεγεθών που ταιριάζουν σε κάθε γούστο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τέσσερα διαφορετικά καντράν: το εξαιρετικά μινιμαλιστικό Native, το κομψό Infinity, το συναρπαστικό Philosopher, και φυσικά το βραβευμένο Pioneer. Ανάλογα με το καντράν, μπορείτε να επιλέξετε έως και τέσσερα διαφορετικά μεταλλικά φινιρίσματα (χρυσό, ροζ χρυσό, μεταλλικό καπνισμένο γκρί και ασήμι) και ως τρία χρώματα (λευκό, μπλέ και μαύρο). Μια ποικιλία μεγεθών – 32mm, 36mm, 40mm και 42mm – σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε ένα ρολόι που ταιριάζει τέλεια στον καρπό σας.

Μεταξύ όλων των παραπάνω και της προσαρμοστικότητας των λουριών, η Nordgreen σάς επιτρέπει να βρείτε ένα ρολόι που σας ταιριάζει τέλεια. Η συλλογή Nordgreen ξεκινά από €145.

5. Διατίθενται στο Hillier Jewelers στο Middlesbrough

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε ένα ρολόι Nordgreen. Συγκεκριμένα, μας αρέσει ο βραβευμένος σχεδιασμός τους, οι ηθικές πρακτικές τους, η ευελιξία τους και η δυνατότητα να το προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας.

Τι πρέπει να κάνετε αν αισθάνεστε και εσείς το ίδιο και θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι της Nordgreen;

Τα ρολόγια της Nordgreen είναι τώρα διαθέσιμα στο LuxOlympus Collection στο Σύνταγμα, καθιστώντας το δυνατό να τα δείτε από κοντά. Για τον υπόλοιπο Δεκεμβρίου του 2020, όταν αγοράζετε ένα ρολόι της Nordgreen, δικαιούστε ένα δωρεάν λουράκι από την LuxOlympus Collection, ανοίγοντας έτσι τις επιλογές σας και επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε με την υπέροχη ευελιξία της Nordgreen.

Επισκεφθείτε και μόνοι σας την LuxOlympus Collection και διεκδικήστε το δωρεάν λουράκι σας!

Επιστροφή στο ιστολόγιο