Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος που δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε.

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος που δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε.

Όταν σκεφτόμαστε τη φροντίδα της επιδερμίδας, η φροντίδα του προσώπου είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό. Την επιδερμίδα του σώματος συνήθως την παραμελούμε. Αυτή η κακιά συνήθεια μπορεί να  προκαλέσει πολλά προβλήματα γιατί πρώτον η παραμέληση του δέρματός μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας και δεύτερον επειδή ποιος δεν θέλει να φαίνεται άψογος από τη κορυφή μέχρι τα νύχια!
Όντας το μεγαλύτερο φράγμα που διαθέτει ο οργανισμός απέναντι σε λοιμώξεις, ορισμένες ασθένειες και η κύρια άμυνα ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, η διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας παντού στο σώμα μας, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Η δημιουργία μιας ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας ολόκληρου του σώματος θα σας βοηθήσει να την διατηρήσετε. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε προτείνοντας σας μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος 5 βημάτων.

Βήμα 1.

Καθαρίστε το δέρμα σας από ιδρώτα, αρώματα, λοσιόν, αντηλιακά, όλα πρέπει να φύγουν από το δέρμα. Για να απορροφηθούν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος, το δέρμα θα πρέπει να είναι ένας καθαρός καμβάς!απαλλαγμένος από κάθε υπόλειμμα βρωμιάς. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό, κατά προτίμηση να είναι φυσικό, όπως αυτά της Annemarie Borlind.

ΒΗΜΑ 2.
Αφαιρέστε το τραχύ και νεκρό δέρμα χρησιμοποιώντας απολεπιστικό για την επιδερμίδα του σώματος. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα αντικαθιστά με νέα, υγιή κύτταρα. Τα scrubs (απολεπιστικά προϊόντα) δίνουν στην επιδερμίδα σου την αίσθηση απαλότητας, τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και προετοιμάζουν την περιοχή να δεχθεί και να αφομοιώσει καλύτερα το προϊόν φροντίδας, είτε αυτό είναι απλή κρέμα ενυδάτωσης, είτε ορός κατά της κυτταρίτιδας, είτε self tan.

ΒΗΜΑ 3.
Ξυρίζετε σωστά; Το ξύρισμα κάνει επίσης απολέπιση. Περιμένετε αρκετή ώρα πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα, το ζεστό νερό θα μαλακώσει το δέρμα σας, κάνοντας το ξύρισμα ευκολότερο και χωρίς κοψίματα.

ΒΗΜΑ 4.
Ενυδάτωση. Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Η ενυδάτωση του σώματος είναι αναγκαία για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος, την βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και την κάλυψη των ατελειών. Ανακαλύψτε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Είναι αλήθεια, ότι οι ξηρές κι ευαίσθητες επιδερμίδες είναι αυτές που χρειάζονται την περισσότερη ενυδάτωση, έτσι ώστε να αποκτήσετε αίσθημα απαλότητας στην επιδερμίδα σας. Απλώστε την κρέμα σώματος και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας. Ιδανικά χρησιμοποιείστε την ενυδατική 10 λεπτά αφού έχετε κάνει ντους ή μπάνιο, καθώς μπορεί να σφραγίσει την υγρασία κι έτσι ενυδατώνεται αποτελεσματικότερα η επιδερμίδα σας.
Πιείτε αρκετό νερό!
Η ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντικό να γίνεται κι εσωτερικά του οργανισμού. Πιείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία του και να αποτρέψει την αφυδάτωση.

ΒΗΜΑ 5.
Εφαρμόστε τις τελευταίες πινελιές! Self taning κρέμα ή λοσιόν που δίνουν στο δέρμα καλοκαιρινή χρυσή λάμψη στη στιγμή, αλλά και όψη και αίσθηση περιποίησης. Πλέον ξέρουμε πόσο επικίνδυνη είναι η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το σολάριουμ. Ευτυχώς, υπάρχει τώρα ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ηλιοθεραπείας χωρίς ηλιοθεραπεία! Μπορείτε να αποκτήσετε υπέροχο χρώμα  χωρίς το κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος.

Χρήσιμες συμβουλές:

-Η χρήση βούρτσας σώματος ή ρόλερ μπορεί να ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος.
-Μη εγκεκριμένα αρώματα και αιθέρια έλαια μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή.
-Προστατεύστε πάντα το δέρμα σας σε κρύα κλίματα και αντίξοες καιρικές συνθήκες.
-Να τρώτε υγιεινά και να κοιμάστε αρκετά.
-Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, AHA και BHA.
-Ψάξτε για τα μη τοξικά και coral-friendly αντηλιακά (φιλικά προς τα κοράλλια) της Annemarie Borlind ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σιγουριά και σεβασμό προς το περιβάλλον, χωρίς φίλτρα UV οξυβενζόνης, οκτοκρυλένιου και οκτανικού οξέως.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα συστατικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

 

Back to blog