Πεπτίδια: Πώς αυτό το συστατικό βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου για πιο σφριγηλό δέρμα.

Πεπτίδια: Πώς αυτό το συστατικό βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου για πιο σφριγηλό δέρμα.

Τα πεπτίδια είναι από τα πιο ισχυρά εργαλεία που έχουμε για να εξομαλύνουμε τις ρυτίδες και να αποκαταστήσουμε τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Τα πεπτίδια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αντιγηραντικών κρεμών και ορών για την καθημερινή ρουτίνα φροντίδα του δέρματος σας, αποτελούν μαγικό συστατικό ενίσχυσης του κολλαγόνου. Τα πεπτίδια λειτουργούν ως μικροσκοπικοί αγγελιαφόροι στα κύτταρα του δέρματος μας, στέλνοντας μηνύματα που τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι κάνει τα πεπτίδια να λειτουργούν και πώς μπορείτε να αποκομίσετε τα σημαντικά τους οφέλη.

Τί είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι σύνθετα μόρια που αποτελούνται αλυσίδες αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών.

Τα πεπτίδια έχουν την ικανότητα να διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Επειδή τα πεπτίδια είναι μικροσκοπικά και διαπερνούν με ευκολία την επιδερμίδα, δίνουν «σήμα» στο δέρμα να αρχίσει να επουλώνεται και να αποκαθιστά τις βλάβες. Τα πεπτίδια αποτελούν λοιπόν βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση του χαμένου κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί νεανικό και σφριγηλό.

Ποια είναι τα οφέλη των πεπτιδίων για το δέρμα σας;

Τα περισσότερα πεπτίδια που χρησιμοποιούνται στη φροντίδα του δέρματος μπορούν να ταξινομηθούν σε κατηγορίες (σήμα, φορέας, αναστολέας ενζύμου και αναστολέας νευροδιαβιβαστών) ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τα πεπτίδια σήματος ενεργοποιούν μηχανισμούς που επηρεάζουν την επούλωση πληγών. Αυτοί οι τύποι πεπτιδίων κάνουν τα κύτταρα του δέρματος να πιστεύουν ότι υπήρξε τραύμα. Στη συνέχεια, το σώμα μπαίνει σε κατάσταση αποκατάστασης και διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το πιο σφριγηλό δέρμα.

Τα πεπτίδια χαλκού είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πεπτιδίου φορέα, βοηθούν στην παροχή ιχνοστοιχείων στο δέρμα. Ο χαλκός βοηθά τις ενεργές οδούς επούλωσης πληγών που με τη σειρά τους διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα πεπτίδια χαλκού έχουν αντιοξειδωτική δράση, που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν το δέρμα.

Τα πεπτίδια αναστολέα του ενζύμου, εμπλέκονται με τα ένζυμα στο σώμα σας που αποικοδομούν φυσικά το κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου. Για τους περισσότερους από εμάς, αυτό αρχίζει να συμβαίνει περίπου στα 20 μας χρόνια.

Και τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντικά, τα πεπτίδια αναστολέων νευροδιαβιβαστών εμποδίζουν την απελευθέρωση ορισμένων χημικών αγγελιοφόρων που βοηθούν τους μυς να συστέλλονται, προκαλώντας έτσι ένα μυοχαλαρωτικό αποτέλεσμα που μιμείται θεωρητικά αυτό της αλλαντικής τοξίνης. Το γνωστό μας Botox.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πεπτίδια στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος;

Μέχρι τώρα, ελπίζουμε να έχετε μια εικόνα για το πόσο ισχυρά μπορούν να είναι τα πεπτίδια, ειδικά αν θέλετε να βελτιώσετε τη σφριγηλότητα του δέρματός σας. Όπως και τα περισσότερα συστατικά φροντίδας του δέρματος, τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από συνεχή και συνεπή χρήση. Συνήθως θα βρείτε πεπτίδια σε προϊόντα όπως ενυδατικές κρέμες και ορούς. Πολλά σκευάσματα χρησιμοποιούν πολλαπλές μορφές πεπτιδίων για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη που ενισχύουν το κολλαγόνο ή συνδυάζουν πεπτίδια με άλλα συστατικά που βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς φραγμού του δέρματος.

Back to blog