Συμβουλές φροντίδας λιπαρού δέρματος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Συμβουλές φροντίδας λιπαρού δέρματος που πρέπει να ακολουθήσετε.

Σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς και ξηρούς τύπους δέρματος, το λιπαρό δέρμα είναι αρκετά δύσκολο στην αντιμετώπιση. Εάν οι ορμονικές αλλαγές ήταν η δικαιολογία για ξεσπάσματα της ακμής κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ορισμένα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν καταφέρνουν να απαλλαγούν ακόμη και στα τριάντα τους, καθώς αυτός ο τύπος δέρματος φιλοξενεί βακτήρια που προκαλούν ακμή λόγω της τάσης του να παράγει υπερβολικό σμήγμα.


Ευτυχώς, η βιομηχανία ομορφιάς έχει αναγνωρίσει την τεράστια ζήτηση για προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λιπαρού δέρματος. Ίσως πιστεύετε ότι η απομάκρυνση της υγρασίας από το δέρμα είναι απαραίτητη, αλλά, αντίθετα, η τακτική ενυδάτωση είναι αυτό που θα σώσει το πρόσωπό σας και τελικά θα κάνει τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση, σας παρέχουμε έναν οδηγό για να διατηρείτε το λιπαρό δέρμα υπό έλεγχο με συμβουλές για λιπαρή επιδερμίδα που μπορείτε εύκολα να υιοθετήσετε.


#1. Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C και Ε καθημερινά.
Η σωστή διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Η βιταμίνη C βρίσκεται συνήθως στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, επομένως είναι εύκολο να ενσωματωθεί. Παρέχει υψηλή δόση αντιοξειδωτικών στο δέρμα σας, το οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ακμής υπό έλεγχο και ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε διάφορους ξηρούς καρπούς και σπόρους και επίσης σε φυλλώδη λαχανικά. βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του δέρματός σας και προστατεύει το δέρμα από ηλιακές βλάβες. Προσθέστε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας δερμοκαλλυντικά προϊόντα με βιταμίνες C και Ε.

#2. Πίνετε πολύ νερό.
Πίνοντας πολύ νερό θα ενυδατωθεί το σώμα σας από μέσα προς τα έξω. Μόλις ενυδατωθείτε, οι αδένες ελαίου στο δέρμα σας λαμβάνουν ένα σήμα από τον εγκέφαλο ότι δεν απαιτείται υπερβολικό λάδι για να υγρανθεί ή να ενυδατωθεί το σώμα και έτσι το δέρμα σας θα είναι ισορροπημένο και φρέσκο καθώς δεν θα υπάρξει υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

#3. Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα.
Όταν ξυπνάτε και όταν πέφτετε για ύπνο, φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας. Συνιστάται ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου. 
Tip: Ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας πριν στεγνώσετε με την πετσέτα για να σφίξετε τους πόρους σας.
#4. Μην είστε σκληροί με το δέρμα σας
Είτε πλένετε το πρόσωπό σας, είτε κάνετε απολέπιση ή εφαρμόζετε την  ενυδατική κρέμα, μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη. Η υπερβολική τριβή μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε φλεγμονή που έχετε ήδη. 
Tip: H απαλή πίεση σε μικρές κυκλικές κινήσεις πρέπει να είναι η προσέγγισή σας όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίηση δέρματος ή μακιγιάζ.
#5. Οι μάσκες προσώπου είναι ιδανικές.
Καταλαβαίνετε ήδη ότι χρειάζεστε επιπλέον φροντίδα όταν έχετε λιπαρό δέρμα και ένα μέρος αυτού είναι οι μάσκες προσώπου. Για τον τύπο δέρματος σας, οι μαύρες μάσκες είναι απαραίτητες καθώς απορροφούν περίσσεια λαδιού και ακαθαρσίες και μπορούν να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα δέρματος που σχετίζεται με το λιπαρό δέρμα. Επίσης απαραίτητες είναι και οι καταπραϋντικές μάσκες για το δέρμα με λιπαρότητα και ακμή.
#6. Διαλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα μακιγιάζ. 
Το μακιγιάζ υπήρξε ανέκαθεν ζήτημα για το λιπαρό δέρμα επειδή η υπερβολική παραγωγή σμήγματος που αναμιγνύεται με το μακιγιάζ οδηγεί επίσης σε ξεσπάσματα ακμής και σε ένα πρόσωπο που γυαλίζει υπερβολικά. Επιλέξτε ματ βάση ή κονσίλερ. Για καθημερινό μακιγιάζ σε αποχρώσεις του δέρματος, οι  ενυδατικές κρέμες με χρώμα, και οι BB με χρώμα είναι ιδανικές. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να κρατάτε πάντα τα πινέλα σας καθαρά.


#7. Κρατήστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας μινιμαλιστική.
Η μείωση των πολλών καλλυντικών και του μακιγιάζ με έξυπνες επιλογές ομορφιάς ειδικά για λιπαρό δέρμα είναι ακριβώς αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσετε. Επενδύστε σε έναν καλό ορό για την ημέρα και τη νύχτα ή και έναν με ρετινόλη για τη νύχτα. 
Επιλέξτε ένα αντηλιακό με χρώμα ώστε να αποφύγετε κι άλλα προϊόντα μακιγιάζ. 

#8. Αποφύγετε την ακμή με αξιόπιστα και αποτελεσματικά φυσικά καλλυντικά.
Καταφύγετε σε φυσικά καλλυντικά για πραγματική θεραπεία. Τα δερμοκαλλυτικά με αγνά, φυσικά ενεργά συστατικά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και θα σκοτώσουν τυχόν βακτήρια που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την εμφάνιση ακμής. 
#9. Το σπρέι νερού στο πρόσωπό σας θα κρατήσει το υπερβολικό λάδι μακριά.
Το δέρμα σας χρειάζεται ένα σήμα για να καταλάβει ότι το σώμα σας δεν χρειάζεται περισσότερη παραγωγή ελαίου για να είναι υγιές. Εκεί χρειάζεται ένα σπρέι νερού για το προσώπο.
Ο ψεκασμός θα δροσίσει αμέσως το πρόσωπό σας και θα ενυδατώσει ελαφρά το δέρμα σας. Οι αδένες δεν θα παράγουν υπερβολικό λάδι επειδή έχετε ήδη ενυδατώσει την επιδερμίδα σας.
#10. Κρατήστε τους πόρους υπό έλεγχο.
Πάντα να κοιτάτε προσεκτικά τους πόρους σας. Όταν έχετε λιπαρό δέρμα, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα, η ακμή και η συσσώρευση βρωμιάς είναι συχνότερα επειδή οι πόροι τείνουν να είναι μεγαλύτεροι.

Επομένως, μη διστάσετε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας κάθε φορά που βλέπετε σπυράκια και συνεχίστε με μια μάσκα απολέπισης. Εάν οι πόροι σας είναι καθαροί αλλά διεσταλμένοι, παγώστε το πρόσωπό σας με μια κρύα κομπρέσα, ή ένα παγάκι. Αυτό θα τους βοηθήσει να συρρικνωθούν, ώστε να γίνεται πιο δύσκολο για τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες να μπαίνουν στο δέρμα σας.

Back to blog