Το απόλυτο λεξικό των συστατικών για την περιποίηση του δέρματος. ΜΕΡΟΣ Β΄

Το απόλυτο λεξικό των συστατικών για την περιποίηση του δέρματος. ΜΕΡΟΣ Β΄

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε όλα τα ονόματα και τους όρους που προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε από το πίσω μέρος της συσκευασίας των καλλυντικών σας. Η αποκρυπτογράφηση ομορφιάς έγινε πολύ πιο εύκολη.

CBD
Προέρχεται από την κάνναβη, το CBD είναι απαλλαγμένο από THC, οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ωστόσο, έχει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα, δεδομένου ότι είναι αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και εξαιρετικά ενυδατικό. Βοηθά το δέρμα να παράγει λιπίδια, τα φυσικά λίπη που διατηρούν το φράγμα υγρασίας του δέρματος.

CERAMIDES
Τα κεραμίδια είναι βασικά συστατικά για να συγκρατούν το δέρμα και να ενισχύουν το φράγμα του δέρματος για να αποτρέψουν τη διαφυγή της υγρασίας προκειμένου να βελτιωθούν τα επίπεδα ενυδάτωσης. Το δέρμα μας παράγει φυσικά κεραμίδια, αλλά καθώς μεγαλώνουμε μειώνεται η παραγωγή. Αυτό αποδυναμώνει το φράγμα του δέρματος και οδηγεί σε χαλαρό, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα.

CICA
Πλούσιο σε αμινοξέα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, το cica βοηθά στο να ηρεμεί την φλεγμονή και την ερυθρότητα. Ενεργοποιεί την αναγέννηση προκειμένου να θεραπεύσει το κατεστραμμένο δέρμα. Προέρχεται από ένα φυτό που βρίσκεται στην Ασία και τη Νότια Αφρική, όπου είναι επίσης γνωστό ως centella asiatica ή «tiger grass».

COPPER
Στη φροντίδα του δέρματος, ο χαλκός βοηθά στη ρύθμιση των αδένων ελαίου για τη μείωση των επιπέδων σμήγματος που παράγονται. Είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος και έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

EGF
Το EGF (Epidermal Growth Factor) μεταφράζεται ως: επιδερμικός αυξητικός παράγοντας. Το συστατικό λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος. Λειτουργεί ενθαρρύνοντας τα κύτταρα να συμπεριφέρονται σαν νεαρά κύτταρα. Έτσι θεραπεύονται γρηγορότερα και καλύτερα. Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των γραμμών, των κηλίδων και της αφυδάτωσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ
Όταν το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV, δημιουργεί ελεύθερες ρίζες. Αυτές είναι επιβλαβή μόρια που προσκολλώνται στα κύτταρα και προκαλούν μακροχρόνια βλάβη. Αποτρέπουν την ικανότητα του δέρματος να επιδιορθωθεί και επιταχύνει την γήρανση του δέρματος. Αντιμετωπίζονται καλύτερα με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C.

Ginseng 
Το Τζίνσενγκ χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για αιώνες. Βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος που φαίνεται κουρασμένο και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη.

AHA
Γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την εμφάνιση και την απαλότητα της επιδερμίδας. Μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες, τα σπυράκια, τις φακίδες και γενικά να βελτιώσει δερματολογικά προβλήματα. Λειτουργεί αντιδρώντας με τα λιπίδια της ανώτερης επιδερμίδας απολεπίζοντας τα νεκρά κύτταρα.

Back to blog