Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υαλουρονικό οξύ!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το υαλουρονικό οξύ!


Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε γιατί η επιδερμίδα λατρεύει αυτό το ενυδατικό συστατικό.

Ας μιλήσουμε για την κατάσταση του δέρματός σας! Έχετε φαγούρα; Αφυδάτωση; Το αισθάνεστε να σας τραβάει; Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να σας βοηθήσει με όλα αυτά και πολλά ακόμα. Πιθανότατα έχετε ακούσει για αυτό το συστατικό, υπάρχει σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, από κρέμες και ορούς μέχρι μάσκες για το πρόσωπο και τα χείλη! Το ενεργό αυτό συστατικό χρησιμοποιείτε πλέον από κάθε μεγάλη εταιρεία φροντίδας του δέρματος, σε πολλά προϊόντα ή και ολοκληρωμένες σειρές.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Το «οξύ» μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να βάλετε στο πρόσωπο σας, αλλά το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που εμφανίζεται φυσικά στο σώμα σας, υπάρχει στις αρθρώσεις, τα μάτια σας και φυσικά στο δέρμα.

Τι σκοπό εξυπηρετεί λοιπόν στο δέρμα;
Παράγεται από ινοβλάστες, τα ίδια κύτταρα που παράγουν το κολλαγόνο. Είναι το βασικό μόριο που εμπλέκεται στην υγρασία του δέρματος επειδή απορροφά έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Σκεφτείτε το υαλουρονικό οξύ ως ένα σφουγγάρι στο δέρμα σας που συγκρατεί την υγρασία και διατηρεί το πρόσωπό σας γεμάτο και ενυδατωμένο.

Ποια είναι τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υπέροχο ενυδατικό συστατικό για το δέρμα σας. Όταν εφαρμόζετε ένα προϊόν υαλουρονικού οξέος, λειτουργεί ως εντατικό ενυδατικό. Τα κύτταρά της επιδερμίδας ουσιαστικά τραβούν νερό από το την επιφάνεια της επιδερμίδας και την ενυδατώνουν. Χρησιμεύει σαν μια μεγάλη δεξαμενή νερού για το πρόσωπό σας, μαλακώνει τις λεπτές γραμμές, κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και λειαίνει ακόμη και τα πιο σκληρά δέρματα. Επίσης, συσσωρεύει και προσθέτει όγκο στα κύτταρα του δέρματός σας για να κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό και λείο. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για να δώσει πίσω τον χαμένο όγκο, να δημιουργήσει εφέ λίφτινγκ και να κάνει το περίγραμμα του προσώπου πιο νεανικό.

Πώς χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ;
Οι οοοί με υαλουρονικό οξύ έχουν συνήθως πιο υδαρή υφή και απορροφώνται γρήγορα, ενώ οι κρέμες και τα έλαια με υαλουρονικό οξύ είναι πιο πλούσια στην υφή τους και μένουν περισσότερο στην επιφάνεια του δέρματός σας, δεν απορροφώνται πολύ γρήγορα και λειτουργούν για να κλειδώσουν τα πάντα.

Το υαλουρονικό οξύ συχνά συνδυάζεται με νερό. Το μέρος του νερού είναι σημαντικό γιατί δεσμεύεται από το υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια παραδίδεται στο δέρμα σας. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το υαλουρονικό λειτουργεί ως το καλύτερο ενυδατικό συστατικό.

Είναι σημαντικό να συνδυάσετε τον ορό σας με κρέμα ή έλαια, καθώς τα παχύτερα προϊόντα θα λειτουργήσουν για να διατηρήσουν την υγρασία που παρέχει ο ορός. Θα σφραγίσουν την υγρασία, ώστε να μην εξατμιστεί.

Ένας καλός γενικός κανόνας: Να συμπληρώνετε ένα ορό υαλουρονικού οξέος με κρέμα για να κρατήσουν τα αποτελέσματα. Οι περισσότερες κρέμες και έλαια υαλουρονικού οξέος, έχουν ήδη υγραντικά και μαλακτικά οπότε μπορούν  να εφαρμόζονται και μόνα τους. Αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, μπορεί να είναι αρκετός ένας ορός. Εμείς προτείνουμε και τα δύο, ορούς επειδή έχουν πιο ισχυρά επίπεδα ενεργών συστατικών και στη συνέχεια μια κρέμα ως πέπλο προστασίας. Η τακτική απολέπιση είναι το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα προϊόντα σας. Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται πολύ καλύτερα εάν δεν έχετε ένα στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος που κάθεται στην επιφάνεια.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα υαλουρονικού οξέος;
Τα κορυφαία προϊόντα Annemarie Borlind με βοτανικό υαλουρονικό οξύ, που προέρχεται από το μανιτάρι Tremella Fuciformis Sporocarp, ένα φυσικά απομονωμένο μίγμα υαλουρονικού οξέος με εντατική ενυδατική δράση και εξαιρετικές ιδιότητες κατακράτησης νερού.

Γνωστά στην ασιατική παραδοσιακή ιατρική, το φυσικό εκχύλισμα υαλουρονικού οξέος από τα μανιτάρια Tremella έχουν τα ακόλουθα οφέλη:

-Προάγει την κυτταρική άμυνα
-Αποδεδειγμένες ιδιότητες ενυδάτωσης και υγρασίας
-Αντιοξειδωτικό
-Αντιγήρανση / φωτογήρανση
-Ενισχύει το φυσικό φράγμα του δέρματος

Η σειρά συστηματικής φροντίδας AQUANATURE, με βοτανικό υαλουρονικό οξύ, κατάλληλη και για vegan, παρέχει φροντίδα και βαθιά ενυδάτωση που αποθηκεύεται στο δέρμα. Βοηθά έτσι στην εξάλειψη των αρχικών σημαδιών ρυτίδων και φροντίζει εντατικά το αφυδατωμένο δέρμα που απαιτεί αναγέννηση. Τα βλαστοκύτταρα από τον πάπυρο και άλλες πολύτιμες, φυσικές θρεπτικές ουσίες αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων λόγω ξηρότητας και υποστηρίζουν την ελαστικότητα του δέρματος. Για λεία και λαμπερή επιδερμίδα. 

Η σειρά περιλαμβάνει τα παρακάτω προϊόντα:

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Αναζωογονητικός Αφρός Καθαρισμού

Καθαριστικό. Ενυδατικό. Αναζωογονητικό.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Περιέχει βοτανικά τασιενεργά που καθαρίζουν βαθιά αλλά απαλά το δέρμα σας. Η πιστοποιημένη οργανική αλόη βέρα, το εκχύλισμα ζαχαρότευτλων και βοτανικό υαλουρονικό οξύ που περιέχει προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση ενώ αφήνουν το δέρμα απαλό και αναζωογονημένο.

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Αναζωογονητικός ορός ενυδάτωσης

Ενδυνάμωση. Ενυδάτωση. Αναζωογόνηση.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Η αλόη βέρα, το εκχύλισμα πράσινων φυκιών και το βοτανικό υαλουρονικό οξύ παρέχουν έντονη υγρασία. Το επιλόβιο (Willowherb) καθαρίζει τους πόρους του δέρματος. Για λαμπερό, αναζωογονημένο δέρμα.

 

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Κρέμα υαλουρονικού ελαφριάς υφής για λιπαρά δέρματα

Αναγεννητική. Ενυδατική. Εξομαλυντική.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Τα βλαστοκύτταρα από πάπυρο, ενισχύουν το φραγμό του δέρματος και όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα με βοτανικό υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα αρμυρήθρας, αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Η μεταξένια κι ελαφριά υφή της σε μορφή τζελ, είναι ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες με ανάγκη ενυδάτωσης αλλά και ως βάση για πριν το μακιγιάζ.

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Κρέμα ημέρας υαλουρονικού

Αναγεννητική. Ενυδατική. Εξομαλυντική.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Τα βλαστοκύτταρα από πάπυρο, ενισχύουν το φραγμό του δέρματος και όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα με βοτανικό υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα αρμυρήθρας, αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Κρεμώδης υφή ιδανική σαν βάση για μακιγιάζ.

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Κρέμα νύχτας με υαλουρονικό

Θρεπτική. Ενυδατική. Αναζωογονητική.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Τα βλαστοκύτταρα από πάπυρο και τα πολύτιμα βοτανικά έλαια που περιέχει, παρέχουν εντατική αναζωογονητική δράση. Το βοτανικό υαλουρονικό οξύ και η πιστοποιημένη οργανική αλόη βέρα προσφέρουν στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση ενώ βοηθούν το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να την συγκρατήσει για περισσότερο χρόνο.

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Κρέμα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης ματιών με υαλουρονικό

Αναζωογονητική. Ενυδατική. Αναπλαστική.
Για αφυδατωμένο δέρμα.
Περιέχει βοτανικό υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα σαλικόρνιας που γεμίζουν τις ρυτίδες που προκαλούνται από την ξηρότητα. Η οργανική καφεΐνη μειώνει το πρήξιμο ενισχύοντας τη λάμψη της περιοχής των ματιών.

AQUANATURE SYSTEM HYDRO
Πακέτο ταξιδίου που περιλαμβάνει:

-Αναζωογονητικός αφρός καθαρισμού 50 ml
-Αναζωογονητικός ορός ενυδάτωσης 15 ml
-Kρέμα ημέρας υαλουρονικού 15 ml
-Κρέμα νύχτας υαλουρονικού 15 ml

Μερικά ακόμα προϊόντα Annemarie Borlind με βοτανικό υαλουρονικό οξύ για να επεκτείνετε ή να αντικαταστήσετε τμήματα της καθημερινής περιποίησής σας είναι τα παρακάτω:

2-PHASE HYALURONAN SHAKE
Διφασικός ορός υαλουρονικού για εντατική ενυδάτωση & αναγέννηση

Ένας πρωτοποριακός διφασικός ορός με βιολογικό υαλουρονικό οξύ που προσφέρει εντατική, διαρκή ενυδάτωση. Συσφίγγει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα γεμίζει της ρυτίδες. Κατάλληλο και για την περιοχή γύρω από τα ματιά. Ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από γυναίκα και από άντρα για όλες τις ηλικίες.

HYDRO BOOSTER 
Θεραπευτικός ορός εντατικής ενυδάτωσης

Ο ορός HYDRO BOOSTER με κόκκινο φύκι, ενισχύει τη δυνατότητα του δέρματος για φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος.
Το μανιτάρι tremella που επίσης περιέχει, τροφοδοτεί το δέρμα με φυτικό υαλουρονικό οξύ, για πιο άμεσα αποτελέσματα.
Ιδανικός για δέρμα με λεπτές ρυτίδες ξηρότητας που έχει ανάγκη από άμεση ενυδάτωση.
Αποτελέσματα : 18% αύξηση υγρασίας μετά από 2 ώρες & 24ωρη ενυδατική δράση

HYDRO GEL MASK
Μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με υαλουρονικό

H Μάσκα εντατικής φροντίδας HYDRO GEL MASK διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος υψηλά, χάρη στο βοτανικό υαλουρονικό οξύ. Προσφέρει διαρκή ισορροπία και γεμίζει τις λεπτές γραμμές καθώς και τις ρυτίδες που προκαλούνται από την ξηρότητα. Για δέρμα που δείχνει λαμπερό και νεανικά φρέσκο, χάρη στο κόκκινο φύκι, που προωθεί την υδρολιπιδική ισορροπία.
Ιδανική για κάθε ηλικία και για κάθε τύπο επιδερμίδας που έχει ανάγκη μία άμεση τόνωση ενυδάτωσης.

HYALURONIC EYE PADS
Με άμεσα αποτελέσματα

Ενυδατικά. Αναζωογονητικά. Δροσιστικά.
Οι πρώτες βοήθειες για τις κουραστικές ημέρες και τις ξέφρενες νύχτες σας. Το βοτανικό υαλουρονικό οξύ δεσμεύει την υγρασία και κάνει την περιοχή των ματιών να φαίνεται πιο νεανική και πιο φωτεινή. Η ρίζα του αμορφόφαλλου μειώνει τις ρυτίδες γρήγορα και αποτελεσματικά. Για λαμπερή, φρέσκια εμφάνιση στα μάτια.

Back to blog