Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγορά μαγιό από το διαδίκτυο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγορά μαγιό από το διαδίκτυο.

Ας είμαστε ειλικρινείς, η παραγγελία μαγιό από e-shop κρύβει πολλές προκλήσεις και παγίδες! Πρέπει να βασιστείτε σε ένα διάγραμμα μεγεθών για να βρείτε την τέλεια εφαρμογή, να δώσετε μια ευκαιρία σε μαγιό διαφορετικού στυλ που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και δεν γνωρίζετε αν ταιριάζουν στο σώμα σας και να παραλείψετε την αίσθηση και τις πληροφορίες που μας δίνει το ύφασμα όταν το αγγίζουμε. Εδώ θα βρείτε συμβουλές για να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο σίγουρες αγοράζοντας το επόμενο μαγιό σας από το διαδίκτυο.

#1. Πώς μπορώ να βρω το μέγεθός μου όταν ψωνίζω στο διαδίκτυο;
Χωρίς πίνακα μεγεθών η αγορά στο διαδίκτυο είναι δύσκολη και το πιο σωστό είναι να την αποφεύγουμε. Όλες οι εταιρείες μαγιό πρέπει να έχουν πίνακα μεγεθών για να διευκολύνουν και να εμπνέουν εμπιστοσύνη στο αγοραστικό τους κοινό. Το καλύτερο που  έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το διάγραμμα μεγεθών. Αυτό το διάγραμμα παρέχει συνήθως τρία σημεία αναφοράς: το στήθος, τη μέση και τους γοφούς. Με μια μεζούρα μετρήστε τις διαστάσεις σας (χωρίς να σφίγγετε τη μεζούρα) και στη συγκρίνετε τις με τον πίνακα μεγεθών. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουρες ή εάν οι μετρήσεις είναι ανάμεσα σε δύο νούμερα τότε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για περισσότερες οδηγίες. Εάν είναι μια εταιρεία που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες σας, θα είναι εύκολο να έρθετε σε επαφή για να σας κατευθύνει καλύτερα για να βρείτε το ιδανικό μέγεθος. 

#2. Από τι υλικό πρέπει να είναι φτιαγμένο το μαγιό;
Τα περισσότερα μαγιό αποτελούνται από έναν συνδυασμό νάιλον που μερικές φορές αναφέρεται ως πολυαμίδιο) και λύκρα ή ελαστάνη το ύφασμα που δίνει στο μαγιό την ελαστικότητα του. Η καλύτερη αναλογία για την εξασφάλιση τόσο της άνεσης όσο και της μακροζωίας του μαγιό είναι περίπου 80-20. Θέλετε το μαγιό σας να έχει ελαστικότητα και να επιστρέφει εύκολα στο αρχικό του σχήμα. Άλλοι παράγοντες, όπως το βάρος του υφάσματος, το οποίο δεν είναι πάντα εμφανές στις φωτογραφίες, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια πιο σφιχτή και περιοριστική εφαρμογή. Κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτείτε πολύ σημαντικό είναι το κατά πόσο το μαγιό θα διαφανίζει μετά από μια βουτιά, τα μαγιό σε ανοιχτά χρώματα μπορεί να έχουν αυτό το πρόβλημα, εάν δεν είναι φοδραρισμένα. Οι εικόνες μπορούν να παρέχουν χρήσιμες συμβουλές αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, η επικοινωνία με εκπροσώπους της εξυπηρέτησης πελατών είναι μια καλή επιλογή.
Εάν είστε δεν δείχνετε πολύ αγάπη στα μαγιό σας και τους συμπεριφέρεστε λίγο σκληρά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι καλής ποιότητας. Προσέξτε να είναι από υλικά (το ύφασμα και τα λάστιχα τις τιράντας) ανθεκτικά σε υπεριώδεις ακτίνες και λάδια.

#3. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το μέγεθος του στήθους;
Πρώτα, σκεφτείτε πιο είναι για εσάς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο όγκο τότε επιλέξτε ενισχυμένα μαγιό με ενίσχυση με μαξιλαράκια, προσοχή όμως κάντε προσεκτική επιλογή γιατί εάν η επένδυση δεν έχει γίνει σωστά, μπορεί να ξεχωρίζει και να διακρίνεται εύκολα. Τα μικρά μεγέθη στήθους μπορεί να επωφεληθούν από τα μαγιό σε σχήματα μπραλέτας, οι μικρές εγκοπές προσθέτουν δομή και δίνουν την ψευδαίσθηση ενός φυσικά πληρέστερου cup. Τα μαγιό με αθλητική εφαρμογή είναι μια καλή επιλογή για μεγάλο στήθος, αλλά εάν θέλετε να αποφύγετε τη συμπιεσμένη εμφάνιση που μερικές φορές δίνουν στο στήθος, επιλέξτε αυτά που έχουν φαρδιά ζώνη κάτω από το στήθος, καθώς και χιαστί τιράντες την πλάτη σας που θα προσφέρουν άνεση κατά πρώτο λόγο και θα εξαλείψουν την πίεση από το λαιμό κατανέμοντας την ομοιόμορφα στους ώμους. Και ενώ ένα minimal μαγιό με ενσωματωμένη επένδυση μπορεί να νομίζουμε ότι ταιριάζει καλύτερα σε μικρά στήθη, είναι στην πραγματικότητα μια τέλεια επιλογή για πλούσια cup.

#4. Ποιες λεπτομέρειες σχεδίασης πρέπει να αναζητήσω στο μαγιό;
Σκεφτείτε τι είδους δραστηριότητες θα κάνετε με το μαγιό σας; Εάν είστε τύπος ηλιοθεραπείας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι ιδανικό για εσάς ένα μαγιό στράπλες. Εάν είστε επιρρεπής στα θαλάσσια σπορ τα ολόσωμα, αθλητικά μαγιό θα διασφαλίσουν ότι το μαγιό σας θα παραμείνει στη θέση του. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μαγιό με δυνατότητα προσαρμογής. Τα σώματά μας είναι όλα διαφορετικά, οπότε η δυνατότητα να σφίγγουμε τις τιράντες είναι πολύ σημαντική, εάν υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνουν και να βγαίνουν είναι ακόμα καλύτερα. Αν αισθάνεστε ότι το πάνω μέρος του μαγιό γλιστράει συνέχεια, αναζητήστε κάποιο με σιλικόνη. Δώστε προσοχή στις περιγραφές των προϊόντων για να ανακαλύψετε αυτές τις λεπτομέρειες σχεδίασης.

#5. Τι μαγιό να επιλέξω για να είμαι πάντα στη μόδα;
Κρατήστε το απλό! Ένα απλό ολόσωμο μαγιό είναι τόσο διαχρονικό και ευέλικτο κομμάτι. Μπορείτε να φορέσετε ένα σορτς τζιν ή μια boho φούστα και να είστε έτοιμες για μια βραδινή εμφάνιση στο νησί. Τα ψηλόμεσα μαγιό είναι τάση και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα! Και ο λόγος είναι απλός, αυτό το κόψιμο δίνει την αίσθηση κλεψύδρας στο σχήμα του σώματός και προσφέρει ασυμβίβαστη ασφάλεια. Επιλέξτε χρώματα που σας επιτρέπουν να τα ταιριάζετε εύκολα μεταξύ τους, έτσι θα μπορείτε να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τους συνδυασμούς των μαγιό, ώστε κάθε μέρα της βδομάδας να φοράτε διαφορετικό.

 

#6. Και τώρα που το αγόρασα, πώς να φροντίζω το μαγιό μου για να μην χαλάσει;
Η φροντίδα είναι το κλειδί για τη μακροζωία, ειδικά όταν έχετε επενδύσει σε ένα ακριβό μαγιό υψηλής ποιότητας. Είναι σημαντικό να ξεπλένετε το χλώριο, το θαλασσινό αλάτι και τα υπολείμματα αντηλιακών μετά από κάθε χρήση για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, αποφύγετε το ζεστό νερό, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να σπάσουν τις ίνες και τα λάστιχα. Όσον αφορά το στέγνωμα τα καλοφτιαγμένα κομμάτια μπορούν να αντέξουν τον ήλιο αλλά είναι συνετό να μην τα κρεμάτε για να τα βοηθήσετε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Back to blog