30 Απλές συμβουλές ευεξίας για υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

30 Απλές συμβουλές ευεξίας για υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται ότι η διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής είναι μια τεράστια πρόκληση που δύσκολα συμβαδίζει με την πραγματικότητα της καθημερινότητας της σύγχρονης ζωής. Είναι δύσκολο να έχετε μια απαιτητική εργασία πλήρους απασχόλησης, να τρέφεστε σωστά, να γυμνάζεστε καθημερινά, να μαγειρεύετε υγιεινά, να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, τα παιδιά και το σύντροφό σας και να αφιερώνεται τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα για διαλογισμό και τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Φυσικά, η υγιεινή ζωή μπορεί να ενσωματώσει όλα αυτά τα πράγματα αν το θέλετε ή κάποια από αυτά, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να ορίζεται από μεγαλοπρεπείς επιδείξεις φυσικής κατάστασης.

Το μεγαλύτερο μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής αποτελείται από μικρά πράγματα που κάνουμε καθημερινά, που μπορεί να τα νιώθουμε ασήμαντα, αλλά αν γίνονται με συνέπεια με τον καιρό θα φέρουν μεγάλες θετικές αλλαγές και αποτελέσματα.

Ακολουθούν 30 συμβουλές για να έχετε έναν πιο υγιεινό και πιο ευτυχισμένο τρόπο ζωής! Απλά, εύκολα πράγματα που μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή!

#1. Πιείτε ένα ποτήρι νερό το πρωί
Ο καφές είναι υπέροχος, αλλά είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη μέρα σας ενυδατώνοντας το σώμα σας με ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Η ενυδάτωση το πρωί βοηθά στην πέψη, ενισχύει την υγεία του δέρματος και ενισχύει την ενέργεια.

#2. Πηγαίντε από τις σκάλες
Το να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ είναι ένας απλός τρόπος για να έχετε λίγο περισσότερη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή. Ενισχύει και τονώνει τα πόδια και σταδιακά δυναμώνει τον οργανισμό σας.

#3. Χωρίστε το πιάτο σας στη μέση!
Ένα απλό τρικ για υγιεινή διατροφή και έλεγχο της μερίδας είναι να τοποθετείτε σε κάθε γεύμα τα λαχανικά στο μισό του πιάτου σας. Τα λαχανικά είναι γεμάτα από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα φυτικά θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την υγεία και τη μακροζωία. Και, επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην πέψη ενώ παράλληλα σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

#4. Πάρτε έναν ιχνηλάτη αθλητικής δραστηριότητας και παρακολουθήστε τα βήματά σας
Η χρήση ενός ιχνηλάτη γυμναστικής (όπως το Fitbit ή το Apple Watch) για την παρακολούθηση των βημάτων σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα. Στοχεύστε σε 10.000 βήματα καθημερινά, τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας. Ένας ανιχνευτής φυσικής κατάστασης θα σας υπενθυμίσει επίσης να κάνετε 250 βήματα κάθε ώρα!

#5. Μετάβαση σε μη τοξικά οικιακά προϊόντα καθαρισμού
Τα συμβατικά προϊόντα οικιακού καθαρισμού είναι γεμάτα επιβλαβή χημικά συστατικά που δεν είναι καλά για την υγεία μας ή για την υγεία των παιδιών ή των κατοικίδιων μας. Η εναλλαγή σε πιο υγιεινές εναλλακτικές είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την έκθεση σας σε περιβαλλοντικές τοξίνες μέσα στο σπίτι σας. Προσέξτε να επιλέγετε τα ασφαλέστερα για την υγεία σας προϊόντα οικιακού καθαρισμού.

#6. Χρησιμοποιήστε μη τοξικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και προσωπικής φροντίδας
Όπως με τα προϊόντα καθαρισμού, πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και προσωπικής φροντίδας είναι κατασκευασμένα με τοξικά συστατικά που δεν θα πρέπει να απορροφούνται από το  μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, την επιδερμίδα μας. Μειώστε την τοξική επιβάρυνση του σώματός σας με τη μετάβαση σε φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς (όπως τα  αποσμητικά, αντηλιακά και προϊόντα ομορφιάς της Annemarie Borlind - Natural Beauty.

#7. Παίρνετε ένα προβιοτικό καθημερινά
Η διατήρηση ενός υγιούς εντέρου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πέψη, την υγεία του δέρματος, την ψυχική υγεία και πολλά άλλα. Η λήψη προβιοτικού με ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί είναι ένα από τα απλούστερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου σας, το οποίο με τη σειρά του, ενισχύει τη γενική σας υγεία με πολλούς τρόπους. Ρωτήστε τον γιατρό σας για τα οφέλη των προβιοτικών και για όλους τους τρόπους που μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

#8. Να τρώτε "πραγματικό" φαγητό
Στόχος να τρώτε φαγητό που είναι φτιαγμένο από τρόφιμα που θα έχετε στο ψυγείο σας και στο ντουλάπι τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώτε όσο το δυνατόν λιγότερα συσκευασμένα τρόφιμα. Το "πραγματικό φαγητό" περιλαμβάνει μη επεξεργασμένα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια ή κρέας και τρόφιμα επεξεργασμένα όπως βούτυρο, ελαιόλαδο, γιαούρτι, tofu κ.λπ. Αποφύγετε τρόφιμα που μπορούν να γίνουν μόνο σε εργαστήριο όπως οι κονσέρβες. 

#9. Σηκωθείτε κάθε 30 λεπτά ενώ εργάζεστε
Μειώστε τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής εργασίας με όρθια στάση και μετακίνηση για ένα ή δύο λεπτά κάθε μισή ώρα.

#10. Βγείτε στο φως του ήλιου κάθε μέρα
Η βιταμίνη D είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη γενική υγεία και το φως του ήλιου είναι μια από τις καλύτερες πηγές μας. Στόχος να παίρνετε τουλάχιστον 30 λεπτά ηλιακού φωτός κάθε μέρα, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες. Αν δεν έχετε πολύ φως του ήλιου το χειμώνα ίσως αξίζει να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

#11. Γεμίστε το σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου
Τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα. Είναι όμορφα και οι έρευνες δείχνουν ότι βελτιώνουν ακόμη τη διάθεση, τη δημιουργικότητα και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων!

#12. Σωματική άσκηση κάθε μέρα
Στόχος σας να ιδρώνετε κάθε μέρα!  Είτε με τρέξιμο, ποδηλασία, χορό, γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη σωματική δραστηριότητα που απολαμβάνετε. Συμβουλευτείτε ένα γυμναστή για να σας δώσει περισσότερες ιδέες προπόνησης, καθώς και ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα γυμναστικής για να παραμείνετε σε καλό δρόμο.

#13. Πιείτε καθημερινά ένα πράσινο smoothie
Τα πράσινα smoothies ως σνακ ή σαν πρωινό εν κινήσει είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε τις πράσινες βιταμίνες σας κάθε μέρα. Βρείτε υγιεινές συνταγές για smoothie με λαχανικά και πειραματιστείτε!

#14. Να είστε ευγενικοί
Δεν χρειάζεται ανάλυση! Τα πολλά λόγια είναι φτώχια!

#15. καλλιεργήστε μια θετική νοοτροπία
«Η μόνη διαφορά μεταξύ μιας καλής ημέρας και μιας κακής ημέρας είναι η στάση μας». Είναι αλήθεια! η νοοτροπία είναι το παν! Καλλιεργήστε μια θετική νοοτροπία αναγνωρίζοντας αρνητικά πρότυπα σκέψης και αντιμετωπίζοντας τα με θετικές σκέψεις.

#16. Κοιμηθείτε αρκετά!
Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αλλά εκτός από την ποσότητα, η ποιότητα του ύπνου έχει επίσης σημασία! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για πιο ποιοτικό ύπνο.

- Διατήρηση της θερμοκρασίας της κρεβατοκάμαρας σας δροσερή τη νύχτα

-Αποφυγή του μπλε φωτός μετά το σκοτάδι

-Απόλυτη ησυχία

#17. Φάτε το ουράνιο τόξο
Στόχος να τρώτε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. 

#18. Ασχοληθείτε με την υγιεινή των δοντιών σας!
Να πλένετε τα δόντια σας καθημερινά μετά από κάθε γεύμα για καλή οδοντιατρική υγεία και συνολική υγεία. Το νήμα προστατεύει τα δόντια και τα ούλα σας, αλλά η καλή υγεία των δοντιών είναι επίσης σημαντική για την ανοσία μας, όπως επίσης και την υγεία της καρδιάς μας.

#19. Να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας
Το να περνάτε τακτικά χρόνο μόνοι σας, σας βοηθά να γνωρίσετε και να μείνετε σε επαφή με τον εαυτό σας, όλοι μεγαλώνουμε και αλλάζουμε! Ο χρόνος είναι μια ευκαιρία να κάνετε check in με το πώς είστε και το τι θέλετε ώστε να μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας ολοκληρωμένα. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να κάνουν πεζοπορία, να τρέχουν ή να κάνουν διαλογισμό.

#20. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν
Αυτό συχνά παραβλέπεται ως βασικό στοιχείο της υγιεινής ζωής, κάνοντας όμως πράγματα κάθε μέρα που απολαμβάνετε, είτε πρόκειται για άσκηση, μαγείρεμα, χειροτεχνία, ανάγνωση ενός βιβλίου είτε για παρακολούθηση τηλεόρασης, κρατήστε χρόνο κάθε μέρα για να περάσετε κάνοντας δραστηριότητες που σας αρέσουν και τις απολαμβάνετε.

#21. Επιλέξτε βιολογικά τρόφιμα
Υπάρχουν λόγοι υγείας, περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί λόγοι για να επιλέξετε βιολογικά τρόφιμα, επομένως θα σας υπενθυμίζουμε να επιλέγετε βιολογικά τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν. Καλύτερα για την υγεία σας, το περιβάλλον και τους αγρότες που καλλιεργούν το φαγητό σας.

#22. Ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου κρατά τον γιατρό μακριά
Ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου, μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό βοηθά στην πέψη, ανακουφίζει από το φούσκωμα, ενισχύει την ανοσία, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πολλά άλλα. Συνιστούμε βιολογικό, ακατέργαστο, μη φιλτραρισμένο ξίδι μήλου.

#23. Χαμογελάτε συχνά
Το χαμόγελο ενισχύει τη σωματική και ψυχική σας υγεία αποδεδειγμένα, οπότε βρείτε τρόπους να χαμογελάτε όσο πιο συχνά μπορείτε όλη την ημέρα.

#24. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τους φόβους σας
Οι φόβοι μας κρατούν πίσω και μας στερούν τον καλύτερο εαυτό μας. Αναγνωρίστε τους φόβους σας και λάβετε μέτρα για να τους ξεπεράσετε. Ένα παράδειγμα αυτού είναι να ξεπεραστεί ο φόβος της δημόσιας ομιλίας ώστε να σας ανοίξει νέες πόρτες στην καριέρα και την προσωπική σας ζωή.

#25. χρησιμοποιήστε μια μπάλα γιόγκα ως καρέκλα γραφείου
Σώστε την πλάτη, τους ώμους, το λαιμό σας και ενισχύστε τον κορμό σας χρησιμοποιώντας μια μπάλα γιόγκα ως καρέκλα γραφείου.

#26. διαχειριστείτε το άγχος σας
Το χρόνιο άγχος είναι επιζήμιο τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία. Γνωρίστε τους παράγοντες που σας προκαλούν το άγχος καθώς και τα πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε όταν έχετε άγχος, ώστε να μπορείτε να κρατάτε το άγχος σε φυσιολογικά επίπεδα.

#27. Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
Οι περιορισμοί δεν είναι διασκεδαστικοί! αλλά η διαλείπουσα νηστεία είναι περισσότερο ένα πρότυπο διατροφής από μια δίαιτα. Έχει πολλά αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία για τη μείωση της φλεγμονής, τη συμβολή στη μακροζωία και μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού για την προώθηση της απώλειας βάρους.

#28. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε αλκοολούχο ποτό
Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να είναι μέρος του «υγιούς» τρόπου ζωής, εάν γίνει με υπεύθυνο τρόπο. Ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε αλκοολούχο ποτό βοηθά στην αποτοξίνωση του αλκοόλ από το σώμα σας, καθώς και επιβραδύνει την κατανάλωση αλκοόλ και σας κρατά ενυδατωμένο! Bασικός παράγοντας για την πρόληψη του hangover!

#29. Να είστε ευγνώμονες
Να νιώθετε ευγνωμοσύνη κάθε μέρα! Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη όταν ξυπνάτε, πριν κοιμηθείτε ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος στη δουλειά. Τα οφέλη της σωματικής και ψυχικής υγείας από την τακτική άσκηση ευγνωμοσύνης είναι πολλά

#30. Μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο είναι καλύτερη από καθόλου περπάτημα
Όσον αφορά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το να κάνεις κάτι είναι καλύτερο από το να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Εάν θέλετε να κάνετε μια βόλτα αλλά δεν έχετε χρόνο για τη συνήθη βόλτα σας, κάντε έναν σύντομο περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Μια μικρή βόλτα, 5 λεπτά με τα πόδια είναι καλύτερο από το να μην περπατάτε καθόλου!

Θυμηθείτε:
-Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα και δεν χρειάζεται να τα κάνετε ταυτόχρονα.
-Είναι πιο πιθανό να κάνετε πράγματα που πραγματικά σας αρέσουν.

Back to blog