5 πράγματα που οι άντρες θέλουν να ρωτήσουν για το δέρμα τους αλλά διστάζουν!

5 πράγματα που οι άντρες θέλουν να ρωτήσουν για το δέρμα τους αλλά διστάζουν!

Από την καταπολέμηση της ακμής των ενηλίκων έως το άγχος των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ακόμη και οι πιο σκληροί άντρες έχουν ανησυχίες για τη φροντίδα του δέρματος τους. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα της φίλης ή της συζύγου σας και να ελπίζετε ότι θα κάνουν τη δουλειά, διαβάστε παρακάτω 5 απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν οι άνδρες όταν επισκέπτονται τον δερματολόγο τους για κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την ακμή στην πλάτη;
Το να περνάτε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο μπορεί να είναι υπέροχο για το σώμα σας, αλλά κακό για το δέρμα σας. Πολλοί άνδρες διαπιστώνουν ότι όσο περισσότερο ιδρώνουν, τόσο περισσότερο υπάρχουν ξεσπάσματα ακμής στο σώμα τους. Ο ιδρώτας μπορεί να παγιδεύσει βρωμιά, λάδι και βακτήρια στο δέρμα και να οδηγήσει σε ξεσπάσματα στο πρόσωπο, την πλάτη, τους γλουτούς, τα χέρια και τα πόδια. Μερικοί άνδρες είναι επιρρεπείς σε ξεσπάσματα ακμής ακόμη και χωρίς επιπλέον εφίδρωση. Ανεξάρτητα από την αιτία, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

-Να κάνετε ντους καθημερινά ειδικά αν έχετε ιδρώσει και να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σώματος ή σαπούνι που περιέχει ένα συστατικό καταπολέμησης της ακμής όπως το σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.
-Όταν ξέρετε ότι θα κάνετε μια δραστηριότητα που θα σας προκαλέσει εφίδρωση, βεβαιωθείτε ότι είστε ντυμένοι για την περίσταση. Μερικά ενδύματα προπόνησης (όπως ενδύματα συμπίεσης) μπορούν να παγιδεύσουν τον ιδρώτα και να συγκρατήσουν τη βρωμιά και το λάδι στο δέρμα. Το ντύσιμο με ελαφριά, υφάσματα που αναπνέουν μπορεί να βοηθήσει στο δέρμα σας να είναι δροσερό και καθαρό.
-Αλλάζοντας συχνά τα σεντόνια σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λάδι μπορούν να συσσωρευτούν στο κρεβάτι και να φράξουν τους πόρους καθώς γυρίζετε. Η αλλαγή σεντονιών μία ή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής της πλάτης και όλου του σώματος.

Γιατί το πρόσωπό μου είναι κόκκινο και νιώθω ότι με καίει;
Μπορεί να έχετε ροδόχρους ακμή. Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια δερματική διαταραχή, που εμφανίζεται συχνά στο πρόσωπο με περιόδους εξαρσης και ύφεσης. Συνήθως εμφανίζεται ως ερυθρότητα στα μάγουλα, τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι που έρχεται και φεύγει. Διαταράσσει την αυτοπεποίθηση σε ορισμένους άνδρες. Μερικοί άνδρες βρίσκουν επίσης ροδόχρου ακμή στο λαιμό, το στήθος, τα αυτιά ή το τριχωτό της κεφαλής. Αν και μπορεί να ξεκινήσει με συμπτώματα όπως ελαφρύ κοκκίνισμα, με την πάροδο του χρόνου η ερυθρότητα της ροδόχρους ακμής μπορεί να γίνει πιο επίμονη με ορατά αιμοφόρα αγγεία, παχύτερο δέρμα και σπυράκια.

Αν και η κατάσταση επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, πολλοί δερματολόγοι διαπιστώνουν ότι οι άνδρες ασθενείς συχνά έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα. Οι κοινές περιλαμβάνουν φάρμακα με τοπική χρήση και θεραπεία με λέιζερ.

Τι μπορώ να κάνω για αυτές τις γραμμές;
Από τις γραμμές χαμόγελου έως το πόδι της χήνας ή την πτυχή ανάμεσα στα φρύδια, πολλοί άντρες ανησυχούν για τις ρυτίδες καθώς μεγαλώνουν. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκθεση στο περιοδικό Cosmetic Dermatology έδειξε ότι ο αριθμός των ανδρών που κάνουν ενέσεις Botox έχει αυξηθεί κατά 258% την τελευταία δεκαετία. 

Εάν είστε 20-30 χρονών, δεν είναι πολύ νωρίς για να προσθέσετε ένα προϊόν ρετινόλης στο καθημερινό σας σύστημα φροντίδας του δέρματος για να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση των μελλοντικών ρυτίδων. Η πρόληψη είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς ένα υπέροχο δέρμα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

4. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις κοκκινίλες μετά το ξύρισμα;
Ένα βαθύ ξύρισμα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά, μπορεί όμως να έχει και ανεπιθύμητες παρενέργειες: όπως το "κάψιμό" ξυραφιού. Ο ερεθισμός αυτός του δέρματος μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η τεχνική ξυρίσματος, η χρήση παλιάς λεπίδας ξυραφιού ή τα βακτήρια. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το κάψιμο του ξυραφιού ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:

-Κάντε την απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου σας μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Χρησιμοποιώντας ένα ήπιο scrub προσώπου, μπορείτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βγάλετε στην επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου τυχόν τρίχες που μεγαλώνουν μέσα στην επιφάνεια του δέρματος.
-Ξυριστείτε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Ακόμα κι αν το ξύρισμα προς την αντίθετη πλευρά  μπορεί να σας προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα και μαλακή επιδερμίδα, μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου και να οδηγήσει σε "κάψιμο" και σε μικρά κοψίματα. Ξυριστείτε χρησιμοποιώντας σύντομες κινήσεις και ελαφρύ άγγιγμα. Η υπερβολική πίεση μπορεί να οδηγήσει σε κοψίματα και ερεθισμούς.
-Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα ή λοσιόν. Η εφαρμογή μιας καταπραϋντικής λοσιόν μετά το ξύρισμα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να ανακάμψει. Καλύτερα να τα aftershaves. Αν και μπορούν να είναι δροσιστικά και αναζωογονητικά, πολλοί άντρες βρίσκουν ότι τα περισσότερα προσθέτουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Μπορώ να κάνω κάτι για το διπλό πηγούνι;
Εάν γυμνάζεστε πολύ και τρώτε υγιεινά και παρόλα αυτά το διπλό πηγούνι δεν υποχωρεί, μην ανησυχείτε εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα. Η κρυολιπόλυση μπορεί να ελαττώσει το υπερβολικό λίπος και να σας δώσει τη σμιλεμένη γνάθο που επιθυμείτε. Η αφαίρεση του διπλοσάγονου αυτομάτως αναδεικνύει το περίγραμμα στα αντρικά πρόσωπα που συνήθως είναι πιο έντονο και γωνιώδες το σχήμα του, αν διαθέτει και την κατάλληλη οστική διαμόρφωση, προσδίνει νεανικότητα και φρεσκάδα.

Back to blog