7 συμβουλές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο μέτωπο.

7 συμβουλές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο μέτωπο.

Όσον αφορά τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε το δέρμα σας όσο πιο νεανικό γίνεται και οι ρυτίδες στο μέτωπο σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιθανότατα να βάζετε κρέμα ματιών για να αντιμετωπίζετε το πόδι της χήνας, αναζητάτε τους καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία των γραμμών γύρω από το στόμα, αλλά έχετε σκεφτεί πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις αιτίες των ρυτίδων στο μέτωπο και βρείτε συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Οι ρυτίδες του μετώπου μπορεί να οφείλονται σε έναν ή και περισσότερους από τους παρακάτω λόγους

01. Ηλικία
01. Παράλειψη αντηλιακού
02. Κούραση και άγχος
03. Κάπνισμα
04. Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες
05. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Αν και δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τελείως τις ρυτίδες του μετώπου γιατί είναι και γραμμές έκφρασης των συναισθημάτων σας, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους με τους παρακάτω τρόπους.

#1. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

Αναρωτιέστε τι προκαλεί ρυτίδες στο μέτωπο;
Το ξηρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Γι' αυτό η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη μικροσκοπικών γραμμών και ρυτίδων. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες με αντιρυτιδική δράση που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν στην μείωση ρυτίδων.

#2. ΠΡΟΛΗΨΗ vs ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είτε είστε 20 ή 30 ετών, ξεκινήστε τώρα μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος κατά της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνετε το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και εύθραυστο. Αντιμετωπίζει μειωμένη παραγωγή φυσικών ελαίων και χάνει λίπος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο έντονες γραμμές. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να αρχίσετε την θεραπεία των ρυτίδων του μετώπου νωρίτερα και όχι αργότερα.

Αναρωτιέστε πότε εμφανίζονται οι ρυτίδες στο μέτωπο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία για την εμφάνιση ρυτίδων μετώπου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αιτίες και παράγοντες, οι ρυτίδες μπορεί να εμφανιστούν στα 20 σας ή μπορεί να μην εμφανίσετε ούτε όταν είστε 40 χρονών.

#3. ΟΡΟΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Υπάρχουν πολλά προϊόντα φροντίδας κατά των ρυτίδων στην αγορά, επομένως είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε αυτά που μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ανάγκες της κάθε περιοχής του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Συνιστούμε τη χρήση ορού με βιταμίνη C για λάμψη και μείωση των ρυτίδων. Εφαρμόστε το πρωί και το βράδυ μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση.

#4. ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και σε δημιουργία ανεπιθύμητων ρυτίδων. Για να αποφευχθεί η πρόκληση βλάβης από τον ήλιο στο δέρμα σας, συνιστάται εκτός από από το αντηλιακό και η χρήση προϊόντων φροντίδας δέρματος που διαθέτουν αντηλιακή προστασία.

#5. ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει σε προϊόντα που βοηθούν στην πρόληψη και μείωση των ρυτίδων στη περιοχή του μετώπου. Το υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση του βάθους των ρυτίδων και στην ενίσχυση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Οι οροί με υαλουρονικό οξύ βοηθούν το δέρμα να αναπληρώσει υγρασία και να μειώσει τις ρυτίδες, χαρίζοντας ορατά πιο νεανικό δέρμα.

#6. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι εκφράσεις του προσώπου σας μπορούν επίσης να παίξουν μεγάλο ρόλο στην πρόκληση ρυτίδων στο μέτωπο. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μυς του προσώπου, σχηματίζεται ένα αυλάκι κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθώς μεγαλώνει, αναγκάζοντάς το να μην είναι πλέον ικανό να επιστρέψει στη θέση του. Αυτές οι αυλακώσεις γίνονται μόνιμα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό σας! Μια μελέτη που έγινε από το NCBI διαπίστωσε ότι το να σηκώνετε τα φρύδια σας όταν θέλετε να κοιτάξετε προς τα πάνω θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες ρυτίδες στο μέτωπο. Παρόλο που δεν πρέπει να σταματήσετε να εκφράζεστε, λάβετε υπόψη ότι οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου μπορούν να παίξουν ρόλο στο σχηματισμό ρυτίδων με τα χρόνια.

#7. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ YOGA ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ενώ οι εκφράσεις του προσώπου σας μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες, η γιόγκα προσώπου είναι μια τεχνική που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των αρνητικών επιπτώσεων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις στη γιόγκα προσώπου που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ρυτίδες. Για να δείτε αποτελέσματα πρέπει να είστε αφοσιωμένοι, και να την εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Με τη yoga προσώπου θα πρέπει να ασκείτε ασκήσεις προσώπου από έξι έως επτά ημέρες την εβδομάδα για 20-30 λεπτά την ημέρα, αποτελέσματα θα δείτε μετά από περίπου τρεις εβδομάδες. Εάν είστε εξαιρετικά υπομονετικοί, δοκιμάστε το!

Back to blog