7 συμβουλές ομορφιάς που κάθε γυναίκα 20 χρονών και κάτι πρέπει να γνωρίζει!

7 συμβουλές ομορφιάς που κάθε γυναίκα 20 χρονών και κάτι πρέπει να γνωρίζει!

 

Στα 20 και κάτι είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είναι μια εποχή όπου τα προβλήματα ακμής των εφηβικών χρόνων συνήθως υποχωρούν, η απαλότητα και η λάμψη του δέρματος βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους.

Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη λίστα με τον ιδανικό οδηγό περιποίησης της επιδερμίδας σας.

#1. Ξεκινήστε με τον κατάλληλο καθαρισμό

Από όλες τις συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπό σας, η πρώτη και πιο σημαντική είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι. Αφαιρέστε απαλά  το μακιγιάζ, το αντηλιακό και τη ρύπανση στην οποία έχει εκτεθεί το πρόσωπό σας. Οποιοδήποτε απαλό, γαλακτώδες καθαριστικό θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας και μετά απλώστε το καθαριστικό και τρίψτε το στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε μετά από λίγα λεπτά και στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα.

#2. Ενυδατώνετε πάντα το δέρμα σας

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας συνήθως αφήνει το πρόσωπο ξηρό και αφυδατωμένο. Ως εκ τούτου, το επόμενο πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για το δέρμα σας είναι να το διατηρείτε ενυδατωμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι, καθώς είναι ιδανική για λιπαρές και ξηρές επιδερμίδες. Το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές ομορφιάς για να αποφύγετε τις λεπτές γραμμές και τις πρώτες ρυτίδες που κάνουν την εμφάνιση τους γύρω στα 30.

#3. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Είτε είναι καλοκαίρι είτε όχι, η εφαρμογή αντηλιακού είναι μια βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Η ζημιά από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιβλαβής για την υγεία του δέρματός σας. Ως εκ τούτου, να επιλέγετε κρέμες και προϊόντα μακιγιάζ με SPF. Εκτός από αυτό, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο όσο μπορείτε!

#4. Θυμηθείτε να κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να καθαρίσετε το δέρμα σας από όλα τα νεκρά κύτταρα και τα σπυράκια. Κάντε το μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να έχετε απαλό και ελαστικό δέρμα.

#5. Συμπεριλάβετε πολλά αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας!

Τα αντιοξειδωτικά είναι ιδανικά για το δέρμα σας καθώς δεσμεύουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, αποτρέπουν τη γήρανση, τις γραμμές και σας σώζουν από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ρύπανσης και των ακτινών UV. Πρέπει να τρώτε πολλά αντιοξειδωτικά όπως μούρα, σπανάκι, μπρόκολο, να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πολλά ψάρια και να πίνετε πράσινο τσάι. Τώρα ξέρετε καλύτερα τι να αγοράσετε στα επόμενα ψώνια σας!

#6. Προστατέψτε την περιοχή που περιβάλλει τα μάτια σας

Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο, πρέπει να το φροντίζετε με την ίδια προσοχή, αν όχι μεγαλύτερη όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό σας. Αυτό το μέρος είναι πολύ εύκολα επιρρεπές σε γραμμές ρυτίδων. Ως εκ τούτου, για να προλάβετε τη γήρανση γύρω από τα μάτια σας, αρχίστε να χρησιμοποιείτε κρέμες ματιών στα μέσα της δεκαετίας των 20 και νωρίτερα. Δεν εμποδίζουν μόνο το πρήξιμο αλλά και κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται νεότερα.

#7. Ποτέ μην κοιμάστε με μακιγιάζ

Ναι, είναι πολύ κουραστική δουλειά να επιστρέψετε στο σπίτι από το πάρτι ή το σινεμά, κουρασμένες και εξαντλημένες και να πρέπει να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ σας! Επιβάλλετε όμως. Ο ύπνος με όλα αυτά τα στρώματα μακιγιάζ στο πρόσωπό σας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτό οδηγεί στο μπλοκάρισμα των πόρων και στη συνέχεια σε σπυράκια. Επομένως, μια σημαντική συμβουλή ομορφιάς είναι να χρησιμοποιείτε πάντα ντεμακιγιάζ και καθαριστικό μιας καλής μάρκας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένη αισθάνεστε.

Ακολουθώντας αυτήν την απλή ρουτίνα 7 βημάτων θα νιώθετε ευγνώμονες στα 30 σας. Απολαύστε λοιπόν τη δεκαετία των 20 και προετοιμαστείτε αβίαστα για την ακόμα πιο απολαυστική δεκαετία των 30!

Back to blog