Ποιο κρασί να πιείτε το καλοκαίρι;

Ποιο κρασί να πιείτε το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι η έξοδος για βραδινό ποτό γίνεται πιο δημοφιλής και με αυτές τις εξαιρετικά, ζεστές βραδιές όλοι ονειρεύονται ένα δροσερό ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα!

Η γλυκύτητα του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες θα σας κάνουν σίγουρα να θέλετε να δροσιστείτε με ένα ποτήρι κρασί. Ωστόσο, παραμένει ένα ερώτημα: Ποιο κρασί είναι αυτό που πρέπει να πιείτε το καλοκαίρι; Πώς μπορείτε να βρείτε ποιο θα συνοδεύσει καλύτερα τις στιγμές χαλάρωσης που τόσο επιθυμείτε

Αρχικά να πούμε ότι η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν απαιτούν απαραίτητα ένα συγκεκριμένο χρώμα κρασιού. Μπορείτε να πιείτε κρασί όλων των χρωμάτων, αρκεί να ξέρετε πώς να το σερβίρετε.

Μπορείτε να απολαύσετε ένα ροζέ με μερικά παγάκια, συνήθως το ροζέ είναι το κρασί που συνοδεύει τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Το κόκκινο κρασί μπορεί να τοποθετηθεί στο ψυγείο, όχι όμως για πολύ, έτσι ώστε η γεύση του να μην αλλοιωθεί, αλλά αρκετά για να είναι δροσερό και να μπορείτε να το πιείτε ευχάριστα. Το λευκό κρασί μπορεί επίσης να σερβιριστεί παγωμένο, παρομοίως με το ροζέ.

Προσοχή: κατά τη διάρκεια καύσωνα, αν πίνετε κρασί, θυμηθείτε να πίνετε άφθονο νερό καθώς και το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό. Επιπλέον, αποφύγετε την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως μετά την κατανάλωση κρασιού, καθώς μπορεί εύκολα να σας δημιουργήσει πονοκέφαλο!

Rosé: «must» καλοκαιρινό ποτό 

Όταν μιλάμε για το καλοκαίρι, όλοι φυσικά σκέφτονται ροζέ κρασί και όμορφη παρέα! Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα δροσερό ποτήρι ροζέ με φίλους στο ηλιοβασίλεμα για να τελειώσει υπέροχα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.

Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν να προτιμήσετε τα ξηρά, φρουτώδη (αλλά όχι πολύ γλυκά) ροζέ. Για να τo διατηρήσετε δροσερό, μην ξεχάσετε να το τοποθετήσετε εκ των προτέρων στο ψυγείο και στη συνέχεια σε ένα κουβά παγωμένο νερό για να μην ζεσταθεί πολύ γρήγορα στο φως του ήλιου. Και φυσικά να το συνοδεύσετε με καλοκαιρινά φρούτα και ελαφριά γλυκά. Το προσούτο και το πεπόνι ταιριάζουν πολύ με ένα φρέσκο ​​και ελαφρύ ροζέ.

 

Moraitico – Ροδί του νησιού

 Οίνος Ροζέ Ξηρός

Έτος εμφιάλωσης: 2020

Τόπος παραγωγής: Πάρος, Κυκλάδες

Είδος: Μαλαγουζιά - Μαυροτράγανο

Gold Medal 2019 AMPHORE Competition

Εκλεκτό και δροσιστικό με λεπτές νότες εσπεριδοειδών, Το Ροδί του Νησιού είναι ένα φρέσκο κρασί που στο ποτήρι αποκαλύπτει την υπέροχη λαμπερή ροζέ φορεσιά του.

Σου κλέβει την καρδιά. Τα αρώματά του σε ταξιδεύουν σε ολάνθιστους αγρούς.

Με την πρώτη γουλιά απολαμβάνεις τη φρεσκάδα και τον πλούτο των ποικιλιών, κυρίως  Μαλαγουζιά και Μαυροτράγανο.

Ένα κρασί με ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Πίνεται σαν απεριτίφ και συνοδεύει το δειλινό στις παραλίες της Πάρου.

Και για τους λάτρεις του λευκού κρασιού;

Αν σας αρέσει το λευκό κρασί, μπορεί επίσης να συνοδεύσει τέλεια το απεριτίφ και το δείπνο, ειδικά οστρακοειδή που συνήθως απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.  Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος για ένα λευκό κρασί είναι συνήθως μεταξύ 8 και 12 ° c, ανάλογα με τη γλυκύτητά του. Ωστόσο, τα περισσότερα υπέροχα κρασιά δεν πρέπει να πίνονται κάτω από τους 10 ° C, προκειμένου να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση τους.

 

Moraitico – Λευκό του νησιού

 Οίνος Λευκός Ξηρός

Έτος εμφιάλωσης: 2020

Τόπος παραγωγής: Πάρος, Κυκλάδες

Είδος: Ασύρτικο - Μονεμβασιά - Μαλαγουζιά

Silver Medal 2019 AMPHORE Competition


Τι λέτε λοιπόν για το Λευκό του νησιού; Υπέροχα ισορροπημένο κρασί που θα απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι. Ανοιχτόχρωμο κίτρινο με ανταύγειες ασημιού και πλατίνας. Το άρωμά του αρκετά έντονο και σύνθετο. Διακρίνουμε ανθικά στοιχεία (τριαντάφυλλο ή γιασεμί) αλλά και νότες εσπεριδοειδών, όπως γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι. Στο στόμα έχει μια γλυκιά αρχή, η οξύτητα κάνει μια δυναμική εμφάνιση και η τελική εντύπωση μας κερδίζει με τα αρώματα γκρέιπφρουτ που εμφανίζονται.

Το καλοκαίρι είναι επομένως μία από τις καλύτερες εποχές για να μοιραστείτε ένα μπουκάλι κρασί με φίλους και συγγενείς!

Back to blog